|
Recept na Plněné vinné listy II.
Recept na Plněné vinné listy II. je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Plněné vinné listy II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mleté mäso - mix bravčové a hovädzie 250 ml ryže 1 menšia cibuľa 1 PL oleja 3 strúčiky cesnaku soľ petržlenová vňať čierne korenie feferónový krém (možno vynechať) listy vinnej révy na zaliatie 200 ml paradajková šťava a vývar podľa potreby soľ 3 strúčiky cesnaku čierne korenie, nové korenie, bobkový list, štipka škorice trochu feferonového krému (možno vynechať).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné vinné listy II.
Recept na Plněné vinné listy II.: Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Náplň: Na oleji udusíme pokrájanú cibuľu, necháme vychladnúť. Zmiešame ju s mäsom, nevarenou ryžou, soľou, korením, posekanou petržlenovou vňaťou,feferónovým krémom (štipľavou paprikou, feferónkou a pod.). Výrazne koreníme a solíme, ryža i listy spotrebujú dosť soli aj korenia. Listy položíme lesklou stranou nadol, odštipneme stopku, ak sme ju pred varením nechali. Na povarené listy ukladáme valčeky náplne a zvinieme. Najprv kus listu zdola nahor, potom z bokov a na koniec zrolujeme - pozri foto. (Prípadne len zrolujeme.) Chce to trochu cviku a trpezlivosti, ale ide to, mne 60 ks trvalo 30 minút. Najprv som si urobila valčeky z náplne, potom rozložila listy a balila. Ukladáme na dno hrnca, potom ďalšiu vrstvou. Na dno i na vrch uložíme zvyšok listov. Zalejeme paradajkovou šťavou, ktorú sme zmiešali s vývarom, ochutili cesnakom, koreninami a soĺou - dosť silne ochutíme, vo výsledku chuť bude miernejšia, množstvo cca 2 cm nad závitkami. Zaťažíme tanierikom a pomaly varíme cca 1 hodinu, kontrolujem a príp. dolejeme vývar, vodu. Vo finále má byť tekutina vstrebaná. Chutí k tomu skvele tabbouleh a cesnakom ochutený jogurt. Je to trochu prácne jedlo, ale námaha sa oplatí.
Poznámka k receptu na Plněné vinné listy II.: http://www.toprecepty.cz/recept/13675-kuskusovy-sa... Do podobných som pridala recept od Aishe, je to originál arabská verzia. Roky som sa chystala vyskúšať plnené hroznové listy, až teraz som sa k tomu dostala. Zistila som na Internete rôzne verzie s rôznymi koreninami (aj bez mäsa), varia ich Turci, Arabi, Chorváti, Gréci, aj Maďari atď... Moja verzia je prispôsobená našim chutiam.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné vinné listy II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 15.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mleté mäso - mix bravčové a hovädzie 250 ml ryže 1 menšia cibuľa 1 PL oleja 3 strúčiky cesnaku soľ petržlenová vňať čierne korenie feferónový krém (možno vynechať) listy vinnej révy na zaliatie 200 ml paradajková šťava a vývar podľa potreby soľ 3 strúčiky cesnaku čierne korenie, nové korenie, bobkový list, štipka škorice trochu feferonového krému (možno vynechať)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné vinné listy ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné vinné listy II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné vinné listy II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|