|
Recept na Plněné papriky
Recept na Plněné papriky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Plněné papriky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Jak vysoko hodnotíte své šance, že se vám hned napoprvé podaří uvařit něco tak obávaného, jako jsou plněné papriky? Slyšela jsem na jejich adresu mnoho nevybíravých slov, zejména pak cosi o tom, že umí pomstychtivě popraskat a vydat svoji náplň napospas omáčce. Pojďme se na to ale podívat z druhé strany. Plněné papriky chutnají jedinečně. Plněné papriky nevyžadují žádný ohromující kuchařský výkon. Plněné papriky potěší kde koho. Když se k nim budete chovat slušně a šetrně, žádná zelená potvůrka se vám z nitra hrnce mstít nebude. Když jsem se jednoho slunného baboletního dne pokoušela nacpat tenkou, dlouhou a zakroucenou papriku alespoň malou trochou směsi z mletého masa, musela jsem odříznout paprice špičku, aby utlačovaný vzduch mohl ven a maso se dostalo co nejdál. Papriku jsem nakonec úspěšně vycpala a uvařila ke své spokojenosti, i když příště už přesně tyto tři vlastnosti nebudu vyhledávat a koupím si raději menší, tlustší a rovné kousky. Finta s odříznutím špičky ovšem spolehlivě funguje i na větší papriky: kdybyste nějakým nedopatřením ponechali na samém dně vzduch, při vaření se začne rozpínat a bude chtít někudy ven. A věřte mi, že si cestu najde, i kdyby to způsobilo malý průlom v paprikové stěně. Ukrojená špička mu však cestu ven ukáže bez jakýchkoli excesů. Pro 4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti 500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1) 1 rohlík nebo houska 100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte) 1 cibule 2 stroužky česneku 200 ml rajčatového pyré (passata) 1 lžíce hladké mouky ½ lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné papriky
Recept na Plněné papriky: Rohlík roztrhejte na kousky a v malé misce je zalijte vlažným vývarem. Nechte 10 minut nasáknout. Paprikám odřízněte vršek se stopkou a vnitřek, tedy semínka a bílé blány, vyřízněte dlouhým nožem. Vypláchněte je vodou. Malý kousek špičky odkrojte, stačí jen takový, aby vznikl miniaturní průduch pro kolemjdoucí vzduch. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s mletým masem. Namočený rohlík vidličkou rozmačkejte na kaši a vmíchejte k masu. Osolte, podle chuti opepřete a důkladně promíchejte. Tím, že maso propracujete, bude lépe držet pohromadě. Masovou směsí pak za pomoci obou stran lžíce naplňte papriky. Pokud vám nějaké maso zbude, udělejte z něj třícentimetrové kuličky. Do nízkého a širokého hrnce nalijte passatu a 200 ml vody. Osolte špetkou soli a přiveďte k varu. Odstavte a v zájmu pěkných neopařených rukou opatrně do hrnce, jednu těsně vedle druhé, naskládejte papriky a kuličky ze zbývajícího masa. Vraťte zpátky na plotýnku a na velmi mírném ohni, jen aby se vše sotva udržovalo při varu, vařte zakryté 30 minut. Zhruba 2x nebo 3x mezitím papriky otočte. Chcete-li hotovou šťávu zahustit, rozmíchejte hladkou mouku ve 4 lžících studené vody. Papriky vyndejte deset minut před uvařením z omáčky a moučnou vodu nalijte přes cedník do tekutiny v hrnci. Ihned omáčku důkladně metličkou rozmíchejte, přiveďte znovu k varu, vraťte zpátky papriky a pokračujte posledních 10 minut ve vaření. V této zahuštěné fázi nezapomeňte obsah hrnce občas šetrně promíchat, omáčka s moukou se velmi ochotně přichytává ke dnu a připaluje nebo aspoň tvoří žmolky. Hotové jídlo podávejte s rýží nebo pečivem.
Poznámka k receptu na Plněné papriky: Tento recept najdete v knize Kuchařka pro dceru 3. vydání, bližší informace o této knize najdete zde - http://www.smartpress.cz/titulnistranka/kniha-1.ht....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné papriky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kuchařka pro dceru 3. vydání
- Datum vložení: 14.05.2011
- Počet porcí: pro 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Jak vysoko hodnotíte své šance, že se vám hned napoprvé podaří uvařit něco tak obávaného, jako jsou plněné papriky? Slyšela jsem na jejich adresu mnoho nevybíravých slov, zejména pak cosi o tom, že umí pomstychtivě popraskat a vydat svoji náplň napospas omáčce. Pojďme se na to ale podívat z druhé strany. Plněné papriky chutnají jedinečně. Plněné papriky nevyžadují žádný ohromující kuchařský výkon. Plněné papriky potěší kde koho. Když se k nim budete chovat slušně a šetrně, žádná zelená potvůrka se vám z nitra hrnce mstít nebude. Když jsem se jednoho slunného baboletního dne pokoušela nacpat tenkou, dlouhou a zakroucenou papriku alespoň malou trochou směsi z mletého masa, musela jsem odříznout paprice špičku, aby utlačovaný vzduch mohl ven a maso se dostalo co nejdál. Papriku jsem nakonec úspěšně vycpala a uvařila ke své spokojenosti, i když příště už přesně tyto tři vlastnosti nebudu vyhledávat a koupím si raději menší, tlustší a rovné kousky. Finta s odříznutím špičky ovšem spolehlivě funguje i na větší papriky: kdybyste nějakým nedopatřením ponechali na samém dně vzduch, při vaření se začne rozpínat a bude chtít někudy ven. A věřte mi, že si cestu najde, i kdyby to způsobilo malý průlom v paprikové stěně. Ukrojená špička mu však cestu ven ukáže bez jakýchkoli excesů. Pro 4 osoby: 6–8 paprik podle velikosti 500 g mletého vepřového masa nebo směsi hovězího a vepřového (1:1) 1 rohlík nebo houska 100 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (nebo vody, pokud zrovna žádný domácí vývar nemáte) 1 cibule 2 stroužky česneku 200 ml rajčatového pyré (passata) 1 lžíce hladké mouky ½ lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné papriky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné papriky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné papriky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|