|
Recept na Plněné kuře s fotopostupem
Recept na Plněné kuře s fotopostupem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Plněné kuře s fotopostupem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře cca 1,5 kg velké 1 balení- 500 g. drůbeží mleté 500 g. kuřecích stehenních řízků 2 vejce 3 rohlíky 1 dcl. mléka 2-4 stroužky česneku bylinková sůl špetka ml. muškátu hrst mandlí- loupané malá sterilovaná směs kukuřice, hrášek, paprika ( Bonduelle) 2-3 dcl kvalitního bílého vína ( Rulandské šedé) 1 velká cibule 1 pol. lž grilovacího koření 1 pol. lž. hl. mouky na zahuštění omáčky sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné kuře s fotopostupem
Recept na Plněné kuře s fotopostupem: 1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách. Vznikne nám holá kostra hrudi. 3. Oddělíme nožíkem stehenní kosti. 4. Oddělíme nožíkem křídla a doodřízneme hrudí, oddělíme kosti i na druhé straně kuřátka. 5. Vznikne nám vykoštěné kuře, rozložíme ho a poklademe po ploše kuřete omytými stehenními řízky, opepříme a osolíme bylinkovou solí. 6. Nádivku uděláme z rohlíků rozmočených v mléce, vajec pokrájených na kolečka, mandlí, prolisovaného česneku, bylinkové soli, muškátu, sterilované směsi zeleniny bez nálevu a mletého masa. 7. Naplníme nádivkou stehna a křídla a pak zbytek doprostřed kuřete. 8. Kuře sešijeme. 9. Přendáme prsíčkama dolů do pekáčku, podlejeme vínem, osolíme bylinkovou solí, poklademe cibulkou. 10. Pečeme !přiklopené! na 180°C cca půl hodinky. 11. Kuře posypeme grilovacím kořením a pečeme do zhnědnutí cca ještě 15-20 minut bez poklopu. 12. Kuře vyndáme a obereme z něho zbylou cibulku, kterou dáme do výpeku v pekáčku 13. Výpek dáme na plamen, vypečeme šťávičku, rozmixujeme cibulku a podlejeme vodou dle potřeby. Povaříme, zahustíme a ještě chvilku provaříme, aby nebyla cítit chuť mouky. 14. Kuře nakrájíme na plátky, dáme na talíř s přílohou( já dělala šťouchané brambory) a přelijeme sosem. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Plněné kuře s fotopostupem: Nesolíme klasickou solí, jinak by bylo kuře moc slané, v bylinkové soli je soli dost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné kuře s fotopostupem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: k.radulka (Radka Kárníková)
- Datum vložení: 11.05.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře cca 1,5 kg velké 1 balení- 500 g. drůbeží mleté 500 g. kuřecích stehenních řízků 2 vejce 3 rohlíky 1 dcl. mléka 2-4 stroužky česneku bylinková sůl špetka ml. muškátu hrst mandlí- loupané malá sterilovaná směs kukuřice, hrášek, paprika ( Bonduelle) 2-3 dcl kvalitního bílého vína ( Rulandské šedé) 1 velká cibule 1 pol. lž grilovacího koření 1 pol. lž. hl. mouky na zahuštění omáčky sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné kuře s fotopostupem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné kuře s fotopostupem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné kuře s fotopostupem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|