RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky, recepty Plněné frgále z pečky - podle Bibinky, Plněné, frgále, pečky, -, podle, Bibinky


Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky

Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Plněné frgále z pečky - podle Bibinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g. Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu. 50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů. Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr (drobenka nemusí být, já jí dávám).

Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
Zvětšit obrázek

Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky

Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky:
Suroviny dáme do pekárny tak jak psáno a dáme na 7-kynutí. Sádlo rozpustíme. Hotové těsto dáme na vál, vůbec nemusíme podsypávat, jelikož se s těsten báječně pracuje a dá se s ním dělat prakticky všechno, rozřízneme ho na 2 kusy(kdo chce frgálů víc, udělá si víc částí). Těsto si malinko dlaní splácneme doprostřed dáme 1/4 tvarohové náplně: smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, práškem pudinku a dáme tolik cukru, kolik nám bude chutnat. Kolem těsto si shrneme do uzlíku, dáme na plech s pečícím papírem, nebo do dortové formy a dlaněmi roztahujeme do požadované velikosti, vyjde na šířku od kraje ke kraji do kulata a vyjdou tak velké dva. Naznačíme si nožem čtvrtiny a mažeme střídavě z další 1/4 připraveným tvarohem a povidlama rozmíchanýma s rumem a kdo chce přidá si cukr(nepřidávala jsem). Tvarohovou část můžeme posypat hrozinkama a všechno můžeme posypat drobenkou, kterou si uděláme z rozpuštěného másla, cukru a mouky. Kolem dokola potřeme těsto máslem a tím, co nám zbyde pocákáme frgály, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. a až kraje zhnědnou je upečeno.

Poznámka k receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky:
Já jim doma soukromně říkám Jihočeské frgále, protože ty jediné a pravé pochází z Moravy a její části Valašska. Já je dělám takto a moc nám chutnají, proto jiné ani nedělám. Náplně mohou být jiné, dle toho, jaká vám chutná-nejlepší prý jsou hruškové, ale já je nikdy nejedla, tak nemohu posoudit. Chci se s váma podělit a můžete tu dobrotu vyzkoušet-vypadá to složitě, ale je to raz dva.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné frgále z pečky - podle Bibinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 04.08.2012
  • Počet porcí: 2 velké koláče
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g. Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu. 50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů. Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr (drobenka nemusí být, já jí dávám)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné frgále z pečky - podle bibinky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné frgále z pečky - podle Bibinky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist