|
Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Plněné frgále z pečky - podle Bibinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g. Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu. 50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů. Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr (drobenka nemusí být, já jí dávám).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
Recept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky: Suroviny dáme do pekárny tak jak psáno a dáme na 7-kynutí. Sádlo rozpustíme. Hotové těsto dáme na vál, vůbec nemusíme podsypávat, jelikož se s těsten báječně pracuje a dá se s ním dělat prakticky všechno, rozřízneme ho na 2 kusy(kdo chce frgálů víc, udělá si víc částí). Těsto si malinko dlaní splácneme doprostřed dáme 1/4 tvarohové náplně: smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, práškem pudinku a dáme tolik cukru, kolik nám bude chutnat. Kolem těsto si shrneme do uzlíku, dáme na plech s pečícím papírem, nebo do dortové formy a dlaněmi roztahujeme do požadované velikosti, vyjde na šířku od kraje ke kraji do kulata a vyjdou tak velké dva. Naznačíme si nožem čtvrtiny a mažeme střídavě z další 1/4 připraveným tvarohem a povidlama rozmíchanýma s rumem a kdo chce přidá si cukr(nepřidávala jsem). Tvarohovou část můžeme posypat hrozinkama a všechno můžeme posypat drobenkou, kterou si uděláme z rozpuštěného másla, cukru a mouky. Kolem dokola potřeme těsto máslem a tím, co nám zbyde pocákáme frgály, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. a až kraje zhnědnou je upečeno.
Poznámka k receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky: Já jim doma soukromně říkám Jihočeské frgále, protože ty jediné a pravé pochází z Moravy a její části Valašska. Já je dělám takto a moc nám chutnají, proto jiné ani nedělám. Náplně mohou být jiné, dle toho, jaká vám chutná-nejlepší prý jsou hruškové, ale já je nikdy nejedla, tak nemohu posoudit. Chci se s váma podělit a můžete tu dobrotu vyzkoušet-vypadá to složitě, ale je to raz dva.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné frgále z pečky - podle Bibinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 04.08.2012
- Počet porcí: 2 velké koláče
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g. Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu. 50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů. Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr (drobenka nemusí být, já jí dávám)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné frgále z pečky - podle bibinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|