|
Recept na Plnene arabske kure
Recept na Plnene arabske kure je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Plnene arabske kure budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kure (cca 1,5 kg) 60 g masla (na platky, do pekacku) marinada (nalev): 1/4 hrnku soli 1/4 hrnku hnedeho trtinoveho cukru 2 litry vody (vse dobre promichat) napln: 1 hrnek ryze 1 hrnek vody 1/2 lzicky mleteho noveho koreni 1/2 lzicky skorice olivovy olej sul a pepr piniove orisky kousky mandli maslova smes: 70 g zmekleho masla 1/2 lzicky mleteho noveho koreni 1/2 lzicky mlete papriky 1/4 lzicky mleteho koriandru 1/4 lzicky skorice 1/4 lzicky rimskeho kminu (vsechno koreni utreme s maslem)) 1 hrnek = 200 ml.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plnene arabske kure
Recept na Plnene arabske kure: Omyte kure vlozime do vyssi nadoby a zalijeme nalevem. Zatizime napr. talirkem, kure musi byt zcela potopene. Nalev zintenzivni chut kurete, doda mu potrebnou vlhkost a zkrati dobu peceni. Nechame v chladu marinovat nejmene 3 hodiny (nejlepe pres noc). Pote kure dobre omyjeme, osusime a nechame cca hodinu odpocinout, aby ziskalo pokojovou teplotu (bude se stejnomerne propekat). Mezitim si muzeme pripravit napln. Na olivovem oleji orestujeme nejprve koreni (nechame provonet), prisypeme ryzi, sul a uvarime do polomekka. Primichame oprazene piniove orisky a mandle. U kurete prsty oddelime (nadzvedneme) kuzi na prsickach, u casti stehen a krku, zlehka, abychom ji neprotrhli a pomazeme maslovou smesi. Pekne kure promasirujeme, aby se smes dostala vsude. Kure naplnime pripravenou ryzi, poradne upechujeme a uzavreme. Bud kure zasijeme nebo svazeme. Cely povrch kurete radne osolime, potreme olivovym olejem, mletou paprikou a novym korenim. Nadobu na peceni vylozime platky masla, vlozime pripravene kure, lehce podlijeme vodou a pri 160 stupnich (horni a dolni ohrev) peceme (odkryte) cca 2 hodiny. Pote prepneme na gril a nechame cca 15 opekat. Behem peceni kure polevame vypekem. Podavame s arabskou ryzi (viz. poznamka).
Poznámka k receptu na Plnene arabske kure: http://www.toprecepty.cz/recept/31329-arabska-ryze... O solnem nalevu jsem se docetla na internetu. Je to zajimavy napad, jak zlepsit pecenou drubez. Nalozit se muze kure cele, nebo rozdelene na casti. Cukr ani sul v mase chutove nezustanou, pouze maso zjemni a dodaji mu vice stavnatosti. Vice napr. na: http://www.fitness-24.cz/content/trenink/10-zpusob...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnene arabske kure, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 22.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kure (cca 1,5 kg) 60 g masla (na platky, do pekacku) marinada (nalev): 1/4 hrnku soli 1/4 hrnku hnedeho trtinoveho cukru 2 litry vody (vse dobre promichat) napln: 1 hrnek ryze 1 hrnek vody 1/2 lzicky mleteho noveho koreni 1/2 lzicky skorice olivovy olej sul a pepr piniove orisky kousky mandli maslova smes: 70 g zmekleho masla 1/2 lzicky mleteho noveho koreni 1/2 lzicky mlete papriky 1/4 lzicky mleteho koriandru 1/4 lzicky skorice 1/4 lzicky rimskeho kminu (vsechno koreni utreme s maslem)) 1 hrnek = 200 ml
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnene arabske kure,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnene arabske kure - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnene arabske kure
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|