|
Recept na Plněné a smažené žampiony
Recept na Plněné a smažené žampiony je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné a smažené žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 celých žampionů 1 řapík celeru 50 g anglické slaniny 50 g eidamu 50 g nivy 50 polosuchého salámu 2 vejce 1 lžíce smetany petrželka(pažitka) pepř sůl trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka a sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné a smažené žampiony
Recept na Plněné a smažené žampiony: U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer-pokud nám nejde strouhat tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno. Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba. Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku. Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance. Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.
Poznámka k receptu na Plněné a smažené žampiony: Žampiony jsem dělala pro nás dva, na každou porci 4 kusy, ale přijela dcera, tak jsme se rozdělili a já ještě obalila a osmažila Surimi s humrovou příchutí a bylo toho dost! Podávala jsem s bramborovou kaší posypanou řapíkatými celerovými listy-pochutnali jsme si.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné a smažené žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 07.05.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 8 celých žampionů 1 řapík celeru 50 g anglické slaniny 50 g eidamu 50 g nivy 50 polosuchého salámu 2 vejce 1 lžíce smetany petrželka(pažitka) pepř sůl trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka a sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné a smažené žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné a smažené žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné a smažené žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|