|
Recept na Plněná kotleta pivovarského sládka
Recept na Plněná kotleta pivovarského sládka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plněná kotleta pivovarského sládka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg vepřové kotlety (6 rozklepaných plátků) 3 vejce 20 dkg šunky, kousek domácího uzeného masa 2 střední cibule 0,5 l Starobrno Medium 2 lžíce mleté Hrašky (hrášková mouka) 2 stroužky česneku, petrželová nať slunečnicový olej, sůl, mletý pepř tří barev.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněná kotleta pivovarského sládka
Recept na Plněná kotleta pivovarského sládka: Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme. Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs. Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet. Náplň nám z nich tak nebude vytékat. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpeku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpekem přidáme do hrnce ke kotletám. Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách. Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby. Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou a podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Plněná kotleta pivovarského sládka: Mňam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná kotleta pivovarského sládka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 30.05.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5 kg vepřové kotlety (6 rozklepaných plátků) 3 vejce 20 dkg šunky, kousek domácího uzeného masa 2 střední cibule 0,5 l Starobrno Medium 2 lžíce mleté Hrašky (hrášková mouka) 2 stroužky česneku, petrželová nať slunečnicový olej, sůl, mletý pepř tří barev
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná kotleta pivovarského sládka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná kotleta pivovarského sládka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná kotleta pivovarského sládka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|