|
Recept na Plesnivé brambory II
Recept na Plesnivé brambory II je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Plesnivé brambory II budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: Vlez do sklepa a přines brambory asi 1.5 kg. Také vezmi z lednice ten plesnivý sýr Niva . Pokud možno hodně plesnivý 25 dkg i více Sůl, pepř, olej extra viržin, nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý. Dále maso: kuřecí stehna, prsa, ale i vepřovou kýtu nebo mladé hovězí. Ale maso klidně vynechte..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plesnivé brambory II
Recept na Plesnivé brambory II: Příprava: Vezmi ty krumple a dej je do vlažné vody, pak vezmi kartáč a odrbej je. Když jsou čisté, dej je vařit se slupkou a vař to asi 25 minut. Musí být ještě tuhé, to je tak aby nebyly úplně dodělané. Brambory slij a vysyp na plech, odehnat žrouty a děti, je toho málo a je to horké. Ty brambory rozkrájej na půl, na čtvrt, podle velikosti. Otoč pacičkou, když neumíš, tak vidličkou slupkou dolu. Osol a opepři, soli opatrně, pokapej olejem a tou stranou přitiskni k plechu. Vrzni do horké trouby 220 stupňů a upeč, až budou opravdu červené pečené ta strana na plechu. Otoč jak umíš zase na slupky, postrouhej tu nivu, nasyp na brambory a dej do té horké trouby až se sýr rozpustí. Maso připravíme na pánvi osolené , opepřené, rozkrájené nebo v celku, ale vždy rychle jako steaky. Stehna bez kůže. Každému dej maso na talíř a nech ať si těch brambor nandá kolik chce, stejně to nesní, je to hodně syté. Zeleninový salát neuškodí jako doplněk. Pivko k tomu a opravdu i bez masa je to ňamka . Udělej brambory dej na mísu a hurá ke stolu jako za našich babiček všichni z jednoho . Pro děti velmi atraktivní. Chvalte jen mne a šikulky se nechají pochválit od taťky až večer v pelíšku.
Poznámka k receptu na Plesnivé brambory II: Doporučená příloha: Dětem mléko. Taťka pivko a mamka se od něj může taky trochu napít. Nebo sama si dá lahvičku černého pivka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plesnivé brambory II, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 24.04.2010
- Počet porcí: 6 ,Brambory jsou základ celého jídla .
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Ingredience: Vlez do sklepa a přines brambory asi 1.5 kg. Také vezmi z lednice ten plesnivý sýr Niva . Pokud možno hodně plesnivý 25 dkg i více Sůl, pepř, olej extra viržin, nebo slunečnicový ale v zásadě hodně dobrý. Dále maso: kuřecí stehna, prsa, ale i vepřovou kýtu nebo mladé hovězí. Ale maso klidně vynechte.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plesnivé brambory ii,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plesnivé brambory II - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plesnivé brambory II
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|