|
Recept na Plecko s kaki příchutí
Recept na Plecko s kaki příchutí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plecko s kaki příchutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 silnější plátky plecka po 250g kus 100 g sýra Niva ½ plodu Kaki 1 lžíce kremžské hořčice 1 červená cibule 2 lžíce oleje drcený 4barevný pepř/můžeme použít i obyčejný černý mletý sůl ½ kostky zeleninového bujonu voda na podlití provázek na utažení závitků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plecko s kaki příchutí
Recept na Plecko s kaki příchutí: Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky. Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2plátky(viz fotopostup), nebo zakoupíme již nařezané plátky. Maso rozklepeme na pláty, které po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek dáme polovinu sýra a kaki a zavineme do závitku. Závitky zajistíme jehlou, nebo nití. V kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Až začne růžovět, přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Poté je podlijeme zhruba do jedné čtvrtiny horkou vodou, rozdrobíme bujon a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni za občasného dolévání vodou dusíme cca 40minut doměkka. Cibuli také můžeme orestovat v papiňáku, poté vložíme osmahnout závitky, které poté podlijeme 200ml horké vody. Rozdrobíme bujon, papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25minut. Měkké závitky vytáhneme z hrnce, odstraníme nitě, maso nařežeme na silnější plátky a uchováme v teple. Vydušenou šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Hrnec dáme nazpět na sporák a silným varem zredukujeme šťávu do hustější konzistence. Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Plecko s kaki příchutí: Zdroj:suroviny v mé lednici:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plecko s kaki příchutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.01.2014
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 silnější plátky plecka po 250g kus 100 g sýra Niva ½ plodu Kaki 1 lžíce kremžské hořčice 1 červená cibule 2 lžíce oleje drcený 4barevný pepř/můžeme použít i obyčejný černý mletý sůl ½ kostky zeleninového bujonu voda na podlití provázek na utažení závitků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plecko s kaki příchutí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plecko s kaki příchutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plecko s kaki příchutí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|