|
Recept na Platýz oceánologa Piccarda
Recept na Platýz oceánologa Piccarda je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Platýz oceánologa Piccarda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 platýz, 50 g anglické slaniny, pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské), hlíva ústřičná(nebo jiné houby), 50 ml sladké smetany 30-33%, 1 limetka(nebo citron), hrst pažitky(nebo petrželky), trochu bazalky, sůl, malinko oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Platýz oceánologa Piccarda
Recept na Platýz oceánologa Piccarda: Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat. Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou. Dáme na 30-40 minut(podle velikosti platýze) péct do vyhřáté trouby
Poznámka k receptu na Platýz oceánologa Piccarda: Recept jsem našla v knize Moře a oceány, kde ho použil a taky pekl oceánolog Piccard, jen jsem si ho upravila k naší chuti! Je to dost starý recept, ale moc dobrý-vyzkoušejte a třeba i s jinou mořskou rybou!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Platýz oceánologa Piccarda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 24.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 platýz, 50 g anglické slaniny, pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské), hlíva ústřičná(nebo jiné houby), 50 ml sladké smetany 30-33%, 1 limetka(nebo citron), hrst pažitky(nebo petrželky), trochu bazalky, sůl, malinko oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na platýz oceánologa piccarda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Platýz oceánologa Piccarda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Platýz oceánologa Piccarda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|