|
Recept na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
Recept na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 plátky vepřového masa (já měla z kýty) 2 jablka 1 PL medu Zelený křenový Wasabi krém – množství dle chuti – pozor, je dost ostrý 1 dcl červeného vína – lze vynechat Špetka soli Kousek másla a olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
Recept na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem: 1 jablko nastrouháme, smícháme s pastou, medem a solí. Chuť by měla být příjemně lehce křenová ale i nasládlá, konzistence pastovitá, prostě podle chuti strávníků. Do pasty naložíme plátky a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Ve vhodné nádobě rozpálíme olej a zprudka opečeme plátky po obou stranách. Přidáme zbytek marinády, pokud je potřeba i vodou podlijeme (ale jablko pustí dostatek tekutiny) a dusíme do měkka. Výpek hlídáme, díky medu má tendenci se připalovat. Pokud chceme, ke konci dušení podlijeme vínem. Zbylé jablko nakrájíme na plátky a vedle v pánvi na másle je opečeme do zlatova. Šťávy je dostatek a ostrost se z ní dušením s jablky vytratí. Víno tomu dodá rafinovanou příchuť. Kdo rád ostřejší, přichutí si na talíři Podáváme s různě upravenými brambory, bramborovou kaší, určitě by šla i rýže. Na povrch přílohy poklademe opečená jablka. Množství si upravíme dle počtu strávníků Určitě lze použít i drůbeží maso.
Poznámka k receptu na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem: Wasabi pastu jsem koupila v Albertu v koutku Mezinárodní kuchyně, ale mají ji i v Kauflandu, Tescu a určitě i jinde
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 14.01.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 plátky vepřového masa (já měla z kýty) 2 jablka 1 PL medu Zelený křenový Wasabi krém – množství dle chuti – pozor, je dost ostrý 1 dcl červeného vína – lze vynechat Špetka soli Kousek másla a olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plátky na jablku s wasabi pastou a pečeným jablkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|