|
Recept na Pizza Grande Rusticana
Recept na Pizza Grande Rusticana je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Pizza Grande Rusticana budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 paprika 6 zralých rajčat 3 stroužky česneku hrnek vývaru 2 hrnky hl.mouky půl hrnku mléka hrnek teplé vody droždí - půl sáčku sušeného (12g) žampiony nebo hříbky tvrdý sýr - parmezán, gouda, eidam (dle libosti) olivový olej salám gorgonzola - může být i niva 2 vejce 100ml smetany ke šlehání sůl lžička cukru 150g kuřecích řízků 100g mletého masa oregano bazalka barevný pepř 1 středně velká cibulka 50g oliv.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pizza Grande Rusticana
Recept na Pizza Grande Rusticana: Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout. Pizza z obrázku je dělána z celého pytlíku sušeného droždí, ale moc nakynulo těsto, tak opatrně, nebo radši rozdělte na dvě části Polpa di pomodoro: Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí. Pizza: Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem. Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 min. Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.
Poznámka k receptu na Pizza Grande Rusticana: Případné dotazy rád zodpovím a nápady na vylepšení rád přijmu. PS: nebojte se kombinovat
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza Grande Rusticana, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MTysonFG (Pavel Bednář)
- Datum vložení: 13.02.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: 1 paprika 6 zralých rajčat 3 stroužky česneku hrnek vývaru 2 hrnky hl.mouky půl hrnku mléka hrnek teplé vody droždí - půl sáčku sušeného (12g) žampiony nebo hříbky tvrdý sýr - parmezán, gouda, eidam (dle libosti) olivový olej salám gorgonzola - může být i niva 2 vejce 100ml smetany ke šlehání sůl lžička cukru 150g kuřecích řízků 100g mletého masa oregano bazalka barevný pepř 1 středně velká cibulka 50g oliv
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza grande rusticana,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza Grande Rusticana - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza Grande Rusticana
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|