|
Recept na Pivovarský tokáň
Recept na Pivovarský tokáň je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pivovarský tokáň budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g kýty, nebo plece, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 feferonka, sůl, 4 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka,nebo masox, 1 lžička sladké papriky, 2 dcl světlého 10 stupňového piva, 1 zelená, nebo červená paprika, sýr na postrouhání jídla (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pivovarský tokáň
Recept na Pivovarský tokáň: Maso si nakrájíme na nudličky a orestujeme na 2 cibulích opečených dohněda, nakrájených nadrobno. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme. Přidáme gulášovou kostku, nebo masox, maso zalijeme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka. Papriku si nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka k receptu na Pivovarský tokáň: Běžná hotovka ve Valentýnu v Karviné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivovarský tokáň, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 22.04.2010
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600g kýty, nebo plece, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 feferonka, sůl, 4 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka,nebo masox, 1 lžička sladké papriky, 2 dcl světlého 10 stupňového piva, 1 zelená, nebo červená paprika, sýr na postrouhání jídla (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivovarský tokáň,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivovarský tokáň - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivovarský tokáň
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|