Recept na Pivní chléb
Recept na Pivní chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Pivní chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50ml vlažné vody 250ml světlého piva (pokojová teplota) 1 lžíce soli 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 500g hladké mouky půl kostičky čerstvého droždí 1 lžíce kmínu semínka (lněné, slunečnicové...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pivní chléb
Recept na Pivní chléb: Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, dáme na program TĚSTO. Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo ještě asi hodinku kynout. Vykynuté opatrně vyklopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou (používám rozprašovač) posypeme kmínem, dáme do předehřáté trouby na 220C pečeme 10min a pak ztlumíme na 180C a dopékáme 35min. Během pečení asi 3x potíráme vodou!!! Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení, ale musí se to hlídat aby se chlebík nespálil. Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!
Poznámka k receptu na Pivní chléb: Chleba vyzkouším a můžu vědět, proč se tolikrát potírá vodou? Je to pro měkčí kůrku nebo z jakého důvodu?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivní chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohunka.T (Bohunka)
- Datum vložení: 21.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 50ml vlažné vody 250ml světlého piva (pokojová teplota) 1 lžíce soli 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 500g hladké mouky půl kostičky čerstvého droždí 1 lžíce kmínu semínka (lněné, slunečnicové...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivní chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivní chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivní chléb
|
|