|
Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pita - chléb blízkého východu - pečený doma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladkej múky 1/3 kocky čerstvého droždia /42g/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
Recept na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou. Do misky dáme kryčtáľový cukor, rozdrobené droždie, trocha vlažnej vody a necháme vykysnúť. Do múky pridáme olivový olej, vykysnutý kvások, zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné a nelepivé cesto, ktoré necháme na teple kysnúť 2 hodiny. Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhov o priemere 15-20 cm. Tieto placky prenesieme na múkou poprášenú utierku, prikryjeme dalšou utierkou a necháme kysnúť zase 30 minút. Vykysnuté placky dáme na plech s pečiacim papierom, potrieme studenou vodou a rýchlo vkladáme do vopred rozpálenej trúby, aby teplota neklesla, lebo placky by sa nenafúkli. Pečieme na 200-220 stupňoch/horkovzduch/6-10 minút. Správne upečená pita má byť nafúknutá a na povrchu mierne zhnednutá. Povrch sa môže natrieť olivovým olejom a posypať koreniacou zmesou Zah tar.´Pita sa podáva sa čerstvá na raňajky, plní sa rôznymi plnkami, prikusuje sa k polievkam, podáva sa k hlavným jedlám, k rôznym šalátom... Pečie sa denne skoro v každej domácnosti.
Poznámka k receptu na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma: Pita sa pečie v Sýrii, Libanone, Palestíne, Izraeli, dalších štátoch blízkeho východu, ale aj v Turecku a inde.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pita - chléb blízkého východu - pečený doma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 18.01.2011
- Počet porcí: 4-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladkej múky 1/3 kocky čerstvého droždia /42g/, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 200 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pita - chléb blízkého východu - pečený doma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pita - chléb blízkého východu - pečený doma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|