|
Recept na Pistáciový tunel s mandarinkami
Recept na Pistáciový tunel s mandarinkami je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Pistáciový tunel s mandarinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3-4 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody. Náplň: 1 pistáciový pudink uvařený dle návodu, 4 pistáciové termixy, 1 želé ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot. Krém na ozdobení: 1 smetana na šlehání, 2 dcl ochuceného pistáciovo-kokosového mléka značky Muller, 1 kokosový pudink za studena, 1 ztužovač šlehačky. Zdobení: kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pistáciový tunel s mandarinkami
Recept na Pistáciový tunel s mandarinkami: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel). Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem. Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.
Poznámka k receptu na Pistáciový tunel s mandarinkami: Tento recept jsem si sama vymyslela, jelikož jsem milovník pistáciové příchutě. Recept mám vyzkoušený, bohužel foto nemám - jen foto potřebných surovin. Budu ráda za fotečku od někoho z vás.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pistáciový tunel s mandarinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 12.02.2012
- Počet porcí: cca 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3-4 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody. Náplň: 1 pistáciový pudink uvařený dle návodu, 4 pistáciové termixy, 1 želé ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot. Krém na ozdobení: 1 smetana na šlehání, 2 dcl ochuceného pistáciovo-kokosového mléka značky Muller, 1 kokosový pudink za studena, 1 ztužovač šlehačky. Zdobení: kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pistáciový tunel s mandarinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pistáciový tunel s mandarinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pistáciový tunel s mandarinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|