RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem, recepty Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem, Piškotový, řez, se, šlehačkou, ovocem, krokantem


Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 5 středních vajec 20dkg polohrubé mouky 20dkg pískového cukru 8 lžic horké vody 10 lžic oleje (používám slunečnicový) ½ prášku do pečiva špetka soli k bílkům Krém: 2 šlehačky,1x ztužovač šlehačky (nebo prášková šlehačka od Dr.Oetkera), 3 lžíce mouč.cukru Krokant: 1 lžíce másla, 60 g hnědého nebo třtinového cukru, 120g nahrubo podrcených ořechů/mandlí (ořechy v igelit.pytlíku potluču zubatou stranou paličky na maso) Ovoce - např. ananasový kompot, citrónová šťáva; kyselejší marmeláda.

Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem
Zvětšit obrázek

Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

Recept na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem:
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli. Žloutky šleháme s cukrem tak dlouho, až máme světlou napěněnou hmotu, potom po částech zašleháváme horkou vodu a olej. Ještě stále šleháme, pěna bude pěkně tuhá (zde platí, čím více šleháme, tím lépe..). Nakonec zlehka zamícháme vařečkou sníh, střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v dortové formě průměr 24, nebo 26cm při 150st. asi 40-45 minut. Pečeme pomaleji, aby korpus stejnoměrně rostl…. Mezitím si uděláme Krokant: na pánvi rozhřejeme máslo, přidáme cukr a při mírném plameni mícháme, až cukr několikrát vzpění, přidáme ořechy, řádně promícháme a dáme vychladit. Vyšleháme si také šlehačky s cukrem a ztužovačem(nebo prášk.šlehačkou). Do 1/3 šlehačky vmícháme 1/3 vychládlého krokantu (šlehačkou nemusíme šetřit, bude jí dost) Upečený vychládlý korpus jednou prořízneme, oba díly pokapeme-zvlhčíme ananasovou+citrónovou šťávou. Spodní díl potřeme marmeládou, naneseme 1/3 šlehačky+krokantu a přiložíme vrchní díl. Celý dortík potřeme zbylou šlehačkou, bok posypeme zbylým krokantem a ozdobíme ovocem. Po cca 1 hodině odpočinku v chladu můžeme krájet.

Poznámka k receptu na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem:
Vím, že to není žádný "extra" recept na moučník, ale pokud by měl někdo zájem o lehký, rychlý a nenáročný dortík, tak nabízím ke zkoušce:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 13.03.2012
  • Počet porcí: dortová forma průměr 24 nebo 26cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Piškot: 5 středních vajec 20dkg polohrubé mouky 20dkg pískového cukru 8 lžic horké vody 10 lžic oleje (používám slunečnicový) ½ prášku do pečiva špetka soli k bílkům Krém: 2 šlehačky,1x ztužovač šlehačky (nebo prášková šlehačka od Dr.Oetkera), 3 lžíce mouč.cukru Krokant: 1 lžíce másla, 60 g hnědého nebo třtinového cukru, 120g nahrubo podrcených ořechů/mandlí (ořechy v igelit.pytlíku potluču zubatou stranou paličky na maso) Ovoce - např. ananasový kompot, citrónová šťáva; kyselejší marmeláda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotový řez se šlehačkou, ovocem a krokantem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist