|
Recept na Piškotový korpus
Recept na Piškotový korpus je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Piškotový korpus budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 1 vejce 30 g cukru krupice a 30 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva Korpus na fotkách je dělaný jen ze 3 vajec (+ 90 g cukru, 90 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva), ale do téhle základní dortové formy se vejde těsto až z 5 vajec (+ 150 g cukru, 150 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškotový korpus
Recept na Piškotový korpus: 1) Dortovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. 2) Vejce s cukrem ušleháme do světlejší pevné hmoty ( = 3. foto) a vmícháme do ní mouku s práškem do pečiva. 4) Těsto vlijeme do vysypané formy a dáme péct (asi 170-180°C). Jestli je hotový, poznáme vpíchnutím špejle - po vytažení musí zůstat suchá. 5) Hotový korpus objedeme ve formě nožem, uvolníme okraje a sundáme boční prstenec.
Poznámka k receptu na Piškotový korpus: Spousta z vás má svá oblíbená těsta....co jsem vyzkoušela tohle, jiné na dorty nedělám - jednoduché, rychlé a snadno zapamatovatelné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotový korpus, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 10.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Na 1 vejce 30 g cukru krupice a 30 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva Korpus na fotkách je dělaný jen ze 3 vajec (+ 90 g cukru, 90 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva), ale do téhle základní dortové formy se vejde těsto až z 5 vajec (+ 150 g cukru, 150 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotový korpus,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotový korpus - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotový korpus
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|