|
Recept na Piškotové – jahodové řezy
Recept na Piškotové – jahodové řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Piškotové – jahodové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 5 vajec 140 g cukru moučka 100 g polohrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva Krém: ½ litru mléka 1 balíček vanilkového pudinku asi 200 g másla cukr moučka- dle chuti rum – asi 2 lžíce jahody strouhaná čokoláda lístky máty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškotové – jahodové řezy
Recept na Piškotové – jahodové řezy: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíchnutí do těsta suchá je piškot upečený. Na krém si uvaříme klasický pudink, který necháme vychladit. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo, do kterého pomalu přidáváme vychladlý pudink, dle chuti přisladíme a ochutíme rumem. Piškot rozkrojíme na 2 části. Každou placku pokapeme rumem, potřeme připraveným vyšlehaným krémem. Naskládáme čerstvé jahody, přiklopíme druhou polovinou piškotu. Vrchní díl potřeme také krémem, ozdobíme čtvrtkami jahod a strouhanou čokoládou. Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat... Můžu říct, že jsou výborné....
Poznámka k receptu na Piškotové – jahodové řezy: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotové – jahodové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Beetty
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Těsto: 5 vajec 140 g cukru moučka 100 g polohrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva Krém: ½ litru mléka 1 balíček vanilkového pudinku asi 200 g másla cukr moučka- dle chuti rum – asi 2 lžíce jahody strouhaná čokoláda lístky máty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotové – jahodové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotové – jahodové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotové – jahodové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|