|
Recept na Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Recept na Piškotová roláda s tvarohovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Piškotová roláda s tvarohovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce 4 vrchovaté lžíce třtinového cukru 4 – 5 vrchovatých lžic hladké mouky náplň: 2 měkké tvarohy 3 lžíce cukru moučka trochu mléka cca 50 g změklého másla 2 lžíce kakaa asi 10 stejně velkých jahod poleva: čokoláda na vaření bílá čokoláda rostlinný olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Recept na Piškotová roláda s tvarohovým krémem: Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice. Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15min v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku. Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem). Asi za půl hodiny si připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou - přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje. Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámka k receptu na Piškotová roláda s tvarohovým krémem: Při pečení můžeme těsto zkontrolovat jestli už je upečené - pomocí špejle -zapíchneme ji do těsta a pokud se těsto lepí, ještě piškot není. Nebo na těsto položíme prst a pokud se vytvoří v piškotu důlek - ještě chvíli pečeme. Při polévání rolády čokoládou se hodí cukrářská mřížka, pokud ji nemáte, položte pod roládu alobal, na který bude přebytečná poleva odkapávat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotová roláda s tvarohovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Aronoele (Kamila Švarcová)
- Datum vložení: 29.09.2009
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: 4 vejce 4 vrchovaté lžíce třtinového cukru 4 – 5 vrchovatých lžic hladké mouky náplň: 2 měkké tvarohy 3 lžíce cukru moučka trochu mléka cca 50 g změklého másla 2 lžíce kakaa asi 10 stejně velkých jahod poleva: čokoláda na vaření bílá čokoláda rostlinný olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotová roláda s tvarohovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotová roláda s tvarohovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotová roláda s tvarohovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|