|
Recept na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní
Recept na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 70 g polohrubé mouky máslo na pomaštění plechu pečící papír 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 krabička čololádové náplně od Dr.Oetkera 1 lžička mandlového aroma od Dr. Oetkera 1 banán 1/2 čokolády na vaření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní
Recept na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní: Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj vešleháme asi třetinu cukrů. Pak postupně vmícháme žloutky, poprášené moukou, zbylý cukr a nakonec vmícháme mouku. Těsto si rozetřeme ma plech, vyložený pečícícm papírem a vložíme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do světle zlaté barvy. Horký a upečený plát překlopíme na vlhkou útěrku, stáhneme z něj pečící papír a zarolujeme. Mezitim si podle návodu uděláme krém - ala čokoládovou nápln z krabičky Dr.Oetkera a přidáme pár kapek mandlového aroma. Roládu naplníme krémem, poklademe kolečky pokrajeného banánu, zarolujeme a pak potřeme zbylým krémem a nastrouhanou čokoládou na vaření. Ozdobíme dle vlastniho vkusu ovocem a podávame se šlehačkou aneb bez ní, dle každého z Vás.
Poznámka k receptu na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní: Je to recept strašně starý od naší babičky , tedy, mimo krému a roláda je rychla a moc chutná a mandlová příchuť v krému připomína marcipán, proto je trochu jiná. Zdobila jsem jahodami a šlehačkou, ale je to individuelní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 13.06.2011
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 4 vejce 70 g polohrubé mouky máslo na pomaštění plechu pečící papír 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 krabička čololádové náplně od Dr.Oetkera 1 lžička mandlového aroma od Dr. Oetkera 1 banán 1/2 čokolády na vaření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškotová roláda s mandlovo - čokoládovo -banánovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|