|
Recept na Pirožky s mletým masem
Recept na Pirožky s mletým masem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Pirožky s mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto: 600 g brambor hrubá mouka 2 vejce 1 lžička prášku do pečiva sůl náplň: 250 g mletého masa 1/2 cibule 200 g slaniny nebo špeku 1 vejce sůl pepř mletý kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pirožky s mletým masem
Recept na Pirožky s mletým masem: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme špetku soli, kypřící prášek, vejce a dle potřeby mouku, abychom vytvořili hladké těsto. Mezitím, co se nám vaří brambory, uděláme si náplň- na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou. Až cibulka začne chytat barvu, přidáme mletá maso, osolíme, opepříme, okmínujeme. Až bude maso hotové, rozklepneme do směsi vajíčko. Směs odstavíme, až je vajíčko hotové. Těsto rozválíme- vrstva nesmí být moc tenká, aby se pirohy nerozpadaly, ale ani moc tlustá- ideální jsou 3-5 mm. Vykrajujeme kolečka, která naplníme masovou náplní, přeložíme (dáme pozor na to, aby okraje pořádně držely, nebo náplň vyplave!)a dáme do vroucí vody. Pirožky vyndáme v okamžiku, kdy vyplavou. K pirožkám podáváme smaženou cibulku- cibuli nakrájíme na silnější plátky a dozlatova osmažíme- počítáme asi 1 a půl cibule na osobu.
Poznámka k receptu na Pirožky s mletým masem: Pirohy jsou velmi syté jídlo. V Rusku je místo vaření smaží na sádle. Můžete to zkusit, ale už ta cibulka navrch dělá jídlo dost mastné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pirožky s mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
- Datum vložení: 07.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: na těsto: 600 g brambor hrubá mouka 2 vejce 1 lžička prášku do pečiva sůl náplň: 250 g mletého masa 1/2 cibule 200 g slaniny nebo špeku 1 vejce sůl pepř mletý kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pirožky s mletým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pirožky s mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pirožky s mletým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|