|
Recept na Pindruše pohankový chlebík
Recept na Pindruše pohankový chlebík je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Pindruše pohankový chlebík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g vody, 100 g kefíru (byl domácí, těch 100 g = 10 plných lžic), 3 lžíce oleje, lžička octa, lžička cukru, 2-2a1/2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 100 g pohankové celozrnné mouky, 530 g hladké mouky, 21 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pindruše pohankový chlebík
Recept na Pindruše pohankový chlebík: Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.) Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. (Já jsem nechala pekárnou těsto jen vymíchat, pak už kynulo v míse). Hotové těsto vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, mírně posypneme moukou a uděláme bochník. Oválíme ho v mouce, na plechu s pečícím papírem nebo fólií nařízneme a necháme vykynout. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10min, 200°C/asi 30-45min).
Poznámka k receptu na Pindruše pohankový chlebík: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_... Chleba je mimořádně tmavý, kůrka i střída. Velice hezky pórovitý, díky absenci žitné mouky druhý den už mírně sušší. I tak doporučuji vyzkoušet, je velice vhodný třeba ke grilovanému masu. Kdo má chuť, může chlebové těsto místo kmínem ovonět třeba sušeným česnekem.....z těsta se dají udělat i bagety - vynecháte kmín, ocet a přidáte o lžíci oleje navíc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pindruše pohankový chlebík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 22.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 g vody, 100 g kefíru (byl domácí, těch 100 g = 10 plných lžic), 3 lžíce oleje, lžička octa, lžička cukru, 2-2a1/2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 100 g pohankové celozrnné mouky, 530 g hladké mouky, 21 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pindruše pohankový chlebík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pindruše pohankový chlebík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pindruše pohankový chlebík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|