|
Recept na Pikantní žebírka tety Jolany
Recept na Pikantní žebírka tety Jolany je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pikantní žebírka tety Jolany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kilo žebírek, 2-3 velké cibule, meruňkový kompot Zálivka: 4 lžíce cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce octa (nejlépe jablkového), lžíce worčestru, lžíce kečupu, lžička sladké mleté papriky, 1,5 lžičky soli + asi 200 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní žebírka tety Jolany
Recept na Pikantní žebírka tety Jolany: Svaříme zálivku - vše, kromě vody kratičce povaříme, pak smícháme s vodou. Žebírka naporcujeme na menší kousky, které z obou stran naprudko osmahneme na pánvi na trošínce tuku. Naskládáme je do zapékací mísy, obložíme silnějšími kolečky cibule (které taky můžeme zlehka osmahnout), zalijeme hotovou zálivkou a zakryté dáme péct. Nepřidáváme žádnou další sůl ani tuk - žebírka bývají většinou tučná dost. Ke konci pečení maso odkryjeme, obložíme meruňkami z kompotu a dopečeme. Podáváme s mačkaným bramborem nebo kaší, někdo je zvyklý i na rýži.
Poznámka k receptu na Pikantní žebírka tety Jolany: K realizaci tohoto receptu jsem se odhodlávala pár dnů, přesto, že jej sestra, od které ho mám, velice chválila :-)) A musím uznat, že je opravdu velice dobrý, chutnal i mému dost konzervativnímu manželovi. Měli jsme to s americkýma bramborama, ale příště si dáme opravdu tu bramkaši.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní žebírka tety Jolany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 08.04.2010
- Počet porcí: 60
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Kilo žebírek, 2-3 velké cibule, meruňkový kompot Zálivka: 4 lžíce cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce octa (nejlépe jablkového), lžíce worčestru, lžíce kečupu, lžička sladké mleté papriky, 1,5 lžičky soli + asi 200 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní žebírka tety jolany,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní žebírka tety Jolany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní žebírka tety Jolany
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|