|
Recept na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Recept na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 a 1/2 kg brambor 4 ostravské klobásy 1 balíček kysaného zelí 1 větší rajské jablíčko 1-2 zakysané smetany 1/2 balíčku žirovnického sýra/balkánský sýr/ 1PL červené sypké papriky 1/2 PL kari koření 2 PL oleje kmín, sůl, pepř petrželka, pažitka 3 jarní cibulky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
Recept na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem: Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky. Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme. Pak přidáme na kostičky pokrájené klobásky, rajčátko, pokrájený žirovnický sýr, pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zakysané zelí a vše promíchámé ještě jednou. Směs pak pokládáme na plech, vyložený pečíčím papírem. Pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200 /250/ stupňů po dobu cca 40 -45 minut. Když je vše propečené a měkké, pak si zamícháme zakysanou smetanu a nalijeme ji na brambory a ještě dopečeme asi 15 minut. Pak vypneme a necháme ještě pár minut v troubě.
Poznámka k receptu na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem: Měla jsem zase CDD a tak jsem dala, co bylo doma. Manžel si pochutnal a říkál, že je to moc prima i studené a že by toto mohl mít pořád. Podáváme s okurkou, čalámádou apod. Solíme dost opatrně, sýr je balkánského druhu a tak až nakonec pak ochutíme v misce vše. Sýry se dají dát do rcp. i tavené i nastrouhané sýry.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 02.10.2011
- Počet porcí: plný plech, porce dle každého
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 a 1/2 kg brambor 4 ostravské klobásy 1 balíček kysaného zelí 1 větší rajské jablíčko 1-2 zakysané smetany 1/2 balíčku žirovnického sýra/balkánský sýr/ 1PL červené sypké papriky 1/2 PL kari koření 2 PL oleje kmín, sůl, pepř petrželka, pažitka 3 jarní cibulky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|