|
Recept na Pikantní vepřové medajlonky
Recept na Pikantní vepřové medajlonky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pikantní vepřové medajlonky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové medajlonky z panenky, ale můžeme použít i jiné maso, vhodné na prudké opékání, množství si každý určí sám, několik šery rajčat, asi půl papriky, 2-3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 čili papričky, 1 dcl červeného suchého vína, pár kapek oleje, sůl, pepř. Na přílohu: Menší brambory uvařené ve slupce, čerstvý špenát, pokud nemáme, můžeme použít medvědí česnek, nebo jiné, oblíbené bylinky, olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní vepřové medajlonky
Recept na Pikantní vepřové medajlonky: Medajlonky si nakrájíme na 1 a půl cm silná kolečka a dlaní je mírně naklepeme. K opékání použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a můžeme, ale nemusíme použít malé množství oleje, na kterém medajlonky prudce opečeme z obou stran(z každé 3-4 minuty). Maso vyjmeme a na pánev přihodíme česnek nakrájený na plátky a cibuli na půlkolečka. Chvíli opékáme, pak přihodíme rajčata nakrájená na čtvrtky, papriku na nudličky a čili papričky. Chvíli přehazujeme na pánvi. Po chvíli přilijeme víno, celou směs na mírnějším plameni provaříme a přidáme zpět maso. Teprve teď osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na pánvi ze všech stran, osolíme. Ćerstvý špenát, nebo medvědí česnek nakrájíme nadrobno, vmícháme do opečených brambor a podáváme s již připraveným masem.
Poznámka k receptu na Pikantní vepřové medajlonky: Zdroj- včerejší Babicovy dobroty, snad jsem si to dobře zapamatovala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní vepřové medajlonky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 03.11.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové medajlonky z panenky, ale můžeme použít i jiné maso, vhodné na prudké opékání, množství si každý určí sám, několik šery rajčat, asi půl papriky, 2-3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 čili papričky, 1 dcl červeného suchého vína, pár kapek oleje, sůl, pepř. Na přílohu: Menší brambory uvařené ve slupce, čerstvý špenát, pokud nemáme, můžeme použít medvědí česnek, nebo jiné, oblíbené bylinky, olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní vepřové medajlonky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní vepřové medajlonky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní vepřové medajlonky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|