|
Recept na Pikantní špíz s koprovým dipem
Recept na Pikantní špíz s koprovým dipem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pikantní špíz s koprovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g panenská svíčková, 150g hlíva ústřičná, 1,5dcl bílého vína, malá lžička javorového sirupu nebo třtinového cukru, 3 stroužky česneku, 2 čili papričky, 2 větvičky tymiánu, pórek, ananas, sůl, bíly pepř, listové těsto, hladká mouka k vyválení těsta, vajíčko na potření, olej na orestování špízů, listy ledového salátu Na dip: 2 tavené sýry Smetanita, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce sekaného kopru, 2 stroužky rozetřeného česneku, tabasco, smetana dle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní špíz s koprovým dipem
Recept na Pikantní špíz s koprovým dipem: Panenku, pórek a ananas nakrájíme na 2cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s najemno nasekaným česnekem, čilli papričkou a tymiánem. Přilijeme víno, přidáme javorový sirup nebo cukr, zredukujeme, osolíme, opepříme a odstavíme. Listové těsto rozválíme, doprostřed dáme houbovou směs, na ni položíme špíz, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a špíz do těsta zabalíme, přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme 20minut při 180 stupních. Dip: tavené sýry rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme rozetřený česnek, kopr, tabasco, promícháme a podle potřeby naředíme smetanou a osolíme
Poznámka k receptu na Pikantní špíz s koprovým dipem: Nechal jsem se inspirovat receptem z pořadu Párty s kuchařem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní špíz s koprovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 19.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500g panenská svíčková, 150g hlíva ústřičná, 1,5dcl bílého vína, malá lžička javorového sirupu nebo třtinového cukru, 3 stroužky česneku, 2 čili papričky, 2 větvičky tymiánu, pórek, ananas, sůl, bíly pepř, listové těsto, hladká mouka k vyválení těsta, vajíčko na potření, olej na orestování špízů, listy ledového salátu Na dip: 2 tavené sýry Smetanita, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce sekaného kopru, 2 stroužky rozetřeného česneku, tabasco, smetana dle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní špíz s koprovým dipem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní špíz s koprovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní špíz s koprovým dipem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|