|
Recept na Pikantní škvarkové pagáče
Recept na Pikantní škvarkové pagáče je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pikantní škvarkové pagáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 100 g tuku (sádlo, Hera), 200 g škvarků, 2 vejce, 50 g kvasnic, 1 lžička cukru, 1,5 dl mléka, 80 g cibule, 4 stroužky česneku, 30 g hořčice, 30 g kečupu, sůl, pepř, žloutek na potření hotového pečiva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní škvarkové pagáče
Recept na Pikantní škvarkové pagáče: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout. Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl a dobře promícháme. Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že si po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme. Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě to zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x. Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm vysokého pak vykrajujeme kolečkem pagáče. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a pak pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180°C dozlatova.
Poznámka k receptu na Pikantní škvarkové pagáče: Nádhera, Helo, i když zrealizovat je u nás bude fuška nám škvarky z lednice záhadně sublimují.....budu muset být rychlejší, no A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní škvarkové pagáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 12.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 100 g tuku (sádlo, Hera), 200 g škvarků, 2 vejce, 50 g kvasnic, 1 lžička cukru, 1,5 dl mléka, 80 g cibule, 4 stroužky česneku, 30 g hořčice, 30 g kečupu, sůl, pepř, žloutek na potření hotového pečiva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní škvarkové pagáče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní škvarkové pagáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní škvarkové pagáče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|