|
Recept na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu
Recept na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g vepřové kýty 110 g sýra s modrou plísní Niva 2 pl rybízové marmelády 3 pl sladké chilli omáčky 1 cibule 6 malých soudkových,nebo cherry rajčátek 2 cm široký plátek másla sůl,mletý pepř na okořenění masa nit na zajištění rolády dvojitý plát alobalu na zabalení masa 6 dl horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu
Recept na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu: Opláchnuté a osušené maso rozřízneme na stejnoměrnou placku a nejlépe přes fólii, nebo igelitový sáček rozklepeme na plát. Očištěnou cibuli a rajčátka nařežeme, cibuli na tenké půlměsíčky, rajčátka na silnější plátky. Sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Připravený plát masa mírně osolíme a opepříme po obou stranách, z vnitřní strany potřeme marmeládou, posypeme sýrem a zabalíme do rolády, kterou ještě pro jistotu na několika místech utáhneme nití. Alobal potřeme máslem, poklademe cibulí, rajčátky a kousky zbylého másla a zastříkneme chilli omáčkou. Položíme roládu, potřeme zbytkem chilli omáčky a pečlivě ji do alobalu zabalíme. Do papiňáku dáme nerezový pařák na ohřívání knedlíků, přilijeme 6dl horké vody a opatrně vložíme zabalenou roládu. Dbáme na to, aby byl alobal otočený překladem nahoru a případně puštěná šťáva nemohla vytéct. Až začne voda v hrnci vařit a ventil hodně ucházet, ubereme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 45minut. Poté vypneme a necháme dojít. Pak hrnec otevřeme, roládu vytáhneme, položíme na vhodný talíř, nebo mísu a alobal otevřeme. Roládu přendáme na prkýnko, odstraníme nitě, nakrájíme na úhledné porce a uchováme v teple. Šťávu z alobalu přelijeme do menší nádobky, ponorným mixérem rozmixujeme a tím ji i zároveň zahustíme. Roládu podáváme s bramborovou kaší a přeléváme teplou šťávou.
Poznámka k receptu na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu: Zkusila jsem další papiňáčkovou verzi a protože maso bylo šťavnaté, chutné a šťáva velice dobrá, tak vám svůj receptík přidávám. Můžete samozřejmně udělat z menší dávky masa a s jinou náplní, záleží, co doma v lednici máte:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 24.04.2012
- Počet porcí: 6-7
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1000 g vepřové kýty 110 g sýra s modrou plísní Niva 2 pl rybízové marmelády 3 pl sladké chilli omáčky 1 cibule 6 malých soudkových,nebo cherry rajčátek 2 cm široký plátek másla sůl,mletý pepř na okořenění masa nit na zajištění rolády dvojitý plát alobalu na zabalení masa 6 dl horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|