Recept na Pikantní luštěniny
Recept na Pikantní luštěniny je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Pikantní luštěniny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- necelý šálek naklíčených luštěnin (já použila mungo a červenou čočku) - 1-2 lžičky oleje (použijte nejméně aromatický) - 1 lžička papriky - špetka kajenského pepře - sůl (podle chuti, asi necelá lžička) - lahůdkové droždí (podle chuti, já dala několik lžiček; není to klasické droždí, je neaktivní a má skvělou chuť!!).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní luštěniny
Recept na Pikantní luštěniny: Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět protřepáváme, aby se směs dostala na každý kousek. Postupně dochucujeme a nakonec směs dáme na 5-6 hodin do sušičky. Luštěniny by měly být suché a křupavé. TIP! Pokud by se vám směs nelepila na luštěniny, máte málo oleje a je třeba přidat. Pokud by byla směs naopak moc vlhká, přidejte lahůdkové droždí!
Poznámka k receptu na Pikantní luštěniny: ORIGINÁLNÍ RECEPT ZDE!!! http://rawmania.cz/recepty/item/218-lusteninovy-zo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní luštěniny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: RAWMANIA.cz
- Datum vložení: 12.12.2014
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: - necelý šálek naklíčených luštěnin (já použila mungo a červenou čočku) - 1-2 lžičky oleje (použijte nejméně aromatický) - 1 lžička papriky - špetka kajenského pepře - sůl (podle chuti, asi necelá lžička) - lahůdkové droždí (podle chuti, já dala několik lžiček; není to klasické droždí, je neaktivní a má skvělou chuť!!)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní luštěniny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní luštěniny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní luštěniny
|
|