|
Recept na Pikantní losos s nádivkou
Recept na Pikantní losos s nádivkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pikantní losos s nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 losos s kůží (asi 2 kg) vyfiletovaný mořská sůl pepř Nádivka: 1 svazek jarní cibulky 2 malé červené chilli papričky čerstvý zázvor - asi 5 cm 2 větší stroužky česneku 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 50g kokosového krému (mléka) 400g loupaných krevet Omáčka: 2 polévkové lžíce limetkové šťávy 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce sójové omáčky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní losos s nádivkou
Recept na Pikantní losos s nádivkou: Nejdříve si připravíme nádivku. Cibulku nasekáme na nudličky. Papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a semínka a nakrájíme ji na nudličky. Stejně na nudličky nakrájíme i oloupaný zázvor. Oloupaný česnek nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku (část si necháme na dozdobení), zázvor, papričku a česnek. Na středním plameni opékáme do změknutí (asi 5 minut). Pak přidáme kokosový krém a vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme mléko, trvá to déle. V případě, že použijeme syrové krevety (šedé), přidáme je asi 4 minuty před koncem a mícháme dokud nezrůžoví. Vypneme a odstavíme. Pokud použijeme krevety předvařené, přidáme je až po vypnutí. Směs necháme trochu vychladnout. Očistěné filety lososa osolíme, opepříme a do kůže uděláme ostrým nožem zářezy ve tvaru X (aby nám kůže nepopraskala). Plech vyložíme pečícím papírem, položíme si na něj nastříhaný potravinářský provázek a na ten položíme první filet kůží dolů. Na filet rozprostřeme připravenou nádivku. Položíme druhý filet kůží nahoru a filety k sobě svážeme provázkem. Pečeme v toubě vyhřáté na 220°C asi 15 - 20 minut. Než se ryba upeče, v rendlíku si ohřejeme limetkovou šťávu, přidáme med a po rozpuštění sójovou omáčku. Druhou chilli papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jadřinec a semínka. Papričku nakrájíme na tenké nudličky které smícháme s cibulkou, kterou jsme si nechali na zdobení. Po dopečení lososa přendáme na servírovací talíř, přelijeme omáčkou a dozdobíme cibulkou s papričkou.
Poznámka k receptu na Pikantní losos s nádivkou: Jůů,tak to bych si dala+12
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní losos s nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 19.12.2012
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 losos s kůží (asi 2 kg) vyfiletovaný mořská sůl pepř Nádivka: 1 svazek jarní cibulky 2 malé červené chilli papričky čerstvý zázvor - asi 5 cm 2 větší stroužky česneku 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 50g kokosového krému (mléka) 400g loupaných krevet Omáčka: 2 polévkové lžíce limetkové šťávy 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce sójové omáčky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní losos s nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní losos s nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní losos s nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|