|
Recept na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní
Recept na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězí loupané plece 150 angl.slaniny 50 ml oliv. oleje 1 domácí sterilovaná sladkokyselá zelenina /okurky, rajčátka, mrkev, celer, petržel, hrášek/ 150 g hlívy ústřičné 2 větší cibule 2 PL sušených rajčátek - Tapenade Pomodori Secchi hladká mouka podle potřeby hovězí vývar 2 PL hořčice s medem sůl, mletý pepř vývar z hovězího masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní
Recept na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní: Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé závitky, které uzavřeme špejlí nebo párátkem. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, až se maso zatáhne a pak jej vyjmeme. Mezitím si pokrájíme cibulku, slaninu a hlívu. Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme. Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka k receptu na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní: Je -li potřeba, zahustíme hladkou moukou. Vývar jsem si připravila z odřezků masa a krátce jsem povařila, abych měla teplý vývar na zalití. Dá se i prý zalít bílým vínem, ale neměla jsem doma už žádné a tak snad jindy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 28.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g hovězí loupané plece 150 angl.slaniny 50 ml oliv. oleje 1 domácí sterilovaná sladkokyselá zelenina /okurky, rajčátka, mrkev, celer, petržel, hrášek/ 150 g hlívy ústřičné 2 větší cibule 2 PL sušených rajčátek - Tapenade Pomodori Secchi hladká mouka podle potřeby hovězí vývar 2 PL hořčice s medem sůl, mletý pepř vývar z hovězího masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|