|
Recept na Pikantní čočka
Recept na Pikantní čočka je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Pikantní čočka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g čočky (Lagris) 1 bobkový list olej (sádlo), dle chuti, na osmažení cibule 2 velké cibule 5 stroužků česneku pepř, muškátový oříšek 1 KL octa, 1 KL cukru sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní čočka
Recept na Pikantní čočka: Čočku necháme tři hodiny ležet ve studené vodě (byť v návodu je uvedeno dvě). Přidáme bobkový list a v téže vodě uvaříme. Hlídáme jen, aby bylo přiměřeně vody, tj. aby se nevyvařila, ale aby po dovaření nezůstala. Nemíchat, pouze občas proklepat. Mezitím si osmažíme na cibulku do zlatova. Když je hotová, vypneme sporák a přidáme česnek – stroužek rozpůlit a nakrájet na jemné plátky. Než stihneme oloupat a osmažit cibuli a oloupat a nakrájet česnek, je čočka hotová. Samozřejmě záleží na druhu čočky, vždy je třeba ochutnávat. Proto jsem uvedla i značku, kterou jsem použila. Pak vše smícháme dohromady (předem vyndáme bobkový list), ještě za varu přidáme ocet, cukr, pepř a muškátový oříšek a promícháme. Vypneme sporák, osolíme a znova promícháme. Celkem se to dá stihnout do půl hodiny.
Poznámka k receptu na Pikantní čočka: Kamarádka mi ještě říkala, že přidává trochu kečupu, ale to vyzkoušené nemám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní čočka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eligie
- Datum vložení: 02.07.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 250 g čočky (Lagris) 1 bobkový list olej (sádlo), dle chuti, na osmažení cibule 2 velké cibule 5 stroužků česneku pepř, muškátový oříšek 1 KL octa, 1 KL cukru sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní čočka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní čočka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní čočka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|