|
Recept na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami
Recept na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 ks očištěných býčích žláz 150 g gazdovské slaniny 1 pl oleje 3 větší stroužky česneku 1 větší cibule 1 větší mrkev košťál brokolice 4 plátky čerstvého zázvoru 2 dl bílého sladšího vína ½ kostky zeleninového bujónu 4-5 růžiček brokolice na ozdobu pár lístků petrželky na posypání na veselé brambory: 3 menší brambory 1 menší mrkev košťál brokolice cca 10cm dlouhý plátek másla sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami
Recept na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na šikmé řezy a ty ještě podélně překrojíme. Opláchnuté žlázy překrojíme na poloviny a ty ještě prořízneme do tvaru motýlka-nedořežeme dokonce. Po stranách mírně nařízneme, aby se nám během vaření moc nestáhly. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme slaninu, cibuli, česnek a necháme zezlátnout. Přidáme plátky masa, prudce osmahneme po obou stranách a na největším plameni necháme odpařit za občasného promíchání puštěnou tekutinu. Poté přidáme mrkev, brokolici a zázvor. Podlijeme vínem, rozdrobíme bujón a přikryté poklicí dusíme na mírném plameni 10minut. Mezitím si dáme do osolené vařící vody na 3minuty ovařit růžičky brokolice, dírovanou podběrkou je vybereme a vložíme na chvíli do studené vody, aby si uchovaly hezkou svěží barvu. Horkou vodu nevyléváme, nakrájené suroviny na přílohu vložíme do vařící vody a necháme 10minut vařit. Pak vodu slijeme, přidáme plátek másla a šťouchadlem rozšťoucháme. Vše máme uvařeno, servírujeme na talíř, ozdobíme a podáváme posypané petrželkou.
Poznámka k receptu na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami: Prosím, neházejte po mě šutry:-)Dnes jsem opět improvizovala z masa, které je u nás pro jeho jemnost a krátkou dobu přípravy velice oblíbené.Šťáva byla perfektní, já jsem měla s uvedenými bramborami, manžel, který má brambory rád, když projdou přes prase si dal s knedlíkem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 3 ks očištěných býčích žláz 150 g gazdovské slaniny 1 pl oleje 3 větší stroužky česneku 1 větší cibule 1 větší mrkev košťál brokolice 4 plátky čerstvého zázvoru 2 dl bílého sladšího vína ½ kostky zeleninového bujónu 4-5 růžiček brokolice na ozdobu pár lístků petrželky na posypání na veselé brambory: 3 menší brambory 1 menší mrkev košťál brokolice cca 10cm dlouhý plátek másla sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní"býčí" delikatesa s veselými šťouchanými bramborami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|