|
Recept na Pestra ryze
Recept na Pestra ryze je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pestra ryze budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kureci prso a 2 vykostena spodni stehna (palicky) na marinadu: 2 lzice teriyaki omacky drceny pepr 1 cibule 2 mrkve 1 korenova petrzel 1 rondini cuketa (nebo bezna mensi cuketa) hrst mrazeneho hrasku cca 1,2 l drubeziho vyvaru (nebo kureci bujon rozpusteny ve vode) 2,5 hrnku ryze (hrnek = 200 ml) 1 lzicka kurkumy 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 strouzek cesneku 3 lzice teriyaki omacky olivovy olej sul a pepr hrst nasekanych mandli hrst piniovych orisku hladkolista petrzelka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pestra ryze
Recept na Pestra ryze: Kureci maso nakrajime na jemne nudlicky, pridame teriyaki omacku a drceny pepr, promichame a nechame hodinku, pri pokojove teplote, marinovat. Mrkev, petrzel, cuketu a cibuli nakrajime na kostky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozpalime olivovy olej, pridame cibuli a kratce orestujeme. Pote prisypeme mrkev a petrzel, opet kratce restujeme. Nakonec pridame cuketu a po chvilce kureci maso. Ochutime teriyaki omackou, prolisovanym strouzkem cesneku, peprem a zlehka promichavame (do zmeknuti masa). Prisypeme proplachnutou ryzi, kurkumu, nove koreni a celou smes opeceme. Ryze ma tendenci prichytavat se ke dnu, nevadi, po pridani vyvaru se uvolni. Takto pripravenou smes zalijeme vyvarem, dochutime soli a pod poklickou dusime do mekka. Smes behem vareni nemichame, pouze nekolikrat krouzivym pohybem hrnce prohrkame. Podle potreby dale podlevame. Hotovou ryzi ozdobime nakrajenou hladkolistou petrzelkou a oprazenymi mandlemi a piniovymi orisky.
Poznámka k receptu na Pestra ryze: Kureci maso je mozne nahradit rybim nebo krevetami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pestra ryze, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 07.03.2013
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kureci prso a 2 vykostena spodni stehna (palicky) na marinadu: 2 lzice teriyaki omacky drceny pepr 1 cibule 2 mrkve 1 korenova petrzel 1 rondini cuketa (nebo bezna mensi cuketa) hrst mrazeneho hrasku cca 1,2 l drubeziho vyvaru (nebo kureci bujon rozpusteny ve vode) 2,5 hrnku ryze (hrnek = 200 ml) 1 lzicka kurkumy 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 strouzek cesneku 3 lzice teriyaki omacky olivovy olej sul a pepr hrst nasekanych mandli hrst piniovych orisku hladkolista petrzelka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pestra ryze,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pestra ryze - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pestra ryze
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|