Recept na Perníkové řezy " Když zavoní káva "
Recept na Perníkové řezy " Když zavoní káva " je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Perníkové řezy " Když zavoní káva " budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g hladké mouky 200 g třtinového cukru 1 prášek do perníku nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 lžička mleté skořice 150 g mletých lískových oříšků 1 PL instantní kávy 1 lžička tlučeného hřebíčku 125 ml mléka 30 g másla 2 PL medu 1-2 vejce 1 PL rumu 1 PL kakaa + višňová marmeláda na potření- množství podle každého ( nebo meruňková marmeláda + 1 čokoláda na vaření ( nebo hotová čokoládová poleva).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníkové řezy " Když zavoní káva "
Recept na Perníkové řezy " Když zavoní káva ": V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a mleté oříšky. Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm med, máslo, přidáme rum a vše vlijeme do mísy se sypkou směsí. Přimícháme vejce a vše dobře zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 15 minut a pak dál ve středně teplé troubě na 170 stupňů ještě asi 10 minut. Vychladlý perník podélně rozkrojíme, potřeme višňovou zavařeninou a složíme na sebe. Vrchní stranu také namažeme marmeládou a nakonec polijeme čokoládovou polevou (kterou rozpustíme ve vodní lázni). Zdobíme strouhanými oříšky nebo podle sebe. Po vychladnutí krájíme na řezy. Podáváme ke kávě.
Poznámka k receptu na Perníkové řezy " Když zavoní káva ": Plech 35 x 27 cm nebo hlubší a velký pekáček. Na velký plech jeden a půl dávky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníkové řezy " Když zavoní káva ", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 28.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 250 g hladké mouky 200 g třtinového cukru 1 prášek do perníku nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 lžička mleté skořice 150 g mletých lískových oříšků 1 PL instantní kávy 1 lžička tlučeného hřebíčku 125 ml mléka 30 g másla 2 PL medu 1-2 vejce 1 PL rumu 1 PL kakaa + višňová marmeláda na potření- množství podle každého ( nebo meruňková marmeláda + 1 čokoláda na vaření ( nebo hotová čokoládová poleva)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníkové řezy " když zavoní káva ",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníkové řezy " Když zavoní káva " - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníkové řezy " Když zavoní káva "
|
|