RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníková "straciatella"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníková "straciatella", recepty Perníková "straciatella", Perníková, "straciatella"


Recept na Perníková "straciatella"

Recept na Perníková "straciatella" je zařazen v kategorii moučníky - perníky - Řezy. K přípravě Perníková "straciatella" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600g polohrubé mouky 200g cukru 2-3 vejce 2 vanilkové cukry 2 kypřící prášky (jeden obyčejný a jeden perníkový) perníkové koření 1/2 l mléka olej trocha medu 1 tabulka čokolády na vaření (můžete dát klidně i víc).

Perníková
Zvětšit obrázek

Recept na Perníková "straciatella"

Recept na Perníková "straciatella":
Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na krémovou konzistenci. Přidáme trochu oleje, 3-4 lžíce medu, perníkové koření (1-2 kávové lžičky) a můžeme i trochu citronové kůry, ale není potřeba. Zvlášť do misky si odebereme trochu mouky a smícháme s oběma kypřícími prášky. Teď do směsi přilijeme asi 1/2 litru mléka a začneme přisypávat samotnou mouku. Nejprve mícháme a až potom můžeme použít šlehač, ať to nemáte po celé kuchyni. Až bude konzistence trošku hustší, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vzhledem k tomu že tohle dělám od oka, tak vám neřeknu kolik přesně mouky máte dát, ale těsto by mělo být spíše hustější, aby se nestalo, že veškerá čokoláda bude na dně plechu. Když máme těsto hotové tak do něj přisypeme asi 2/3 normální čokolády na vaření, kterou si ale musíte už předem nasekat na kousíčky (žádné strouhání), ať se tím pak nezdržujete. Těsto pak vylijte na plech a posypte zbylou čokoládou. Plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme při 180° asi 25-30 minut, záleží na tom kdo má jakou troubu. Ale že je perník hotový poznáte že se okraje začnou odlepovat od plechu, nicméně klidně můžete použít špejli. Dobrou chuť :)

Poznámka k receptu na Perníková "straciatella":
Krásné!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková "straciatella", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Beris (Jan)
  • Datum vložení: 10.01.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky - Řezy
  • Suroviny: 600g polohrubé mouky 200g cukru 2-3 vejce 2 vanilkové cukry 2 kypřící prášky (jeden obyčejný a jeden perníkový) perníkové koření 1/2 l mléka olej trocha medu 1 tabulka čokolády na vaření (můžete dát klidně i víc)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková "straciatella", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková "straciatella" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková "straciatella"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist