|
Recept na Perníková chaloupka II.
Recept na Perníková chaloupka II. je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - perníky.
K přípravě Perníková chaloupka II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 500 g hnědého cukru, 450 g medu, 350 g másla, 1200 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, citonová kůra z 1 citronu, 2 vejce, 70 g kakaa 4 lžíce rumu CUKROVÁ POLEVA: 500 g prosátého moučkového cukru, 1 bílek Zdobení: cukrářské ozdoby, lentilky... 1 bílek na potření zdobící sáček+igelitový sáček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníková chaloupka II.
Recept na Perníková chaloupka II.: Cukr s medem dáme do hrnce a ve vodní lázni necháme cukr zcela rozpustit, pak necháme úplně vychladnout. V míse si smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme citronovou kůru, rum, celá vejce, kakao a změklé máslo. Směs pomalu zamícháváme do medu s cukrem, dokud těsto není husté a přestane se lepit. Potom zakryjeme a necháme odpočinout asi 3 hodiny, nejlépe přes noc. ŠABLONY: podstavec - 30x20cm boční díly2x - 9x18cm přední a zadní díl - š.15cm - v. 9+9cm střecha - 20x14cm okenice 4x - 3x4cm komín - 4x 2,5x5cm (dva dílky vykrojíme na kratší straně do písmene V) Těsto vyválíme asi na 0,5mm a vykrájíme všechny díly chaloupky. Ze zbytku těsta můžeme vykrájet i stromečky a zvířátka, kterými pak ozdobíme okolí chaloupky. Na vymazaném plechu pečeme díly asi na 180 stupňů po 20 minutách. Každý díl hned po upečení namažeme bílkem, aby se pěkně leskl. Necháme díly vychladnout na mřížce, aby se nepřilepily a zdobíme až druhý den. Moučkový cukr zamícháváme do bílku, až je poleva hustá, že neteče. Do igelitového sáčku uděláme malou dírku, naplníme polevou a zdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dostatečně uschnout. Na podstavec si neprve připevníme boční, přední a zadní díly. Zdobícím sáčkem je spojíme k sobě i k podstavci. Můžeme je vyztužit proužky tvrdého kartonu přehnutím proužku napůl a přilepením vždy k dílu a k podstavci. Vyplníme i spáry po celé délce mezi díly. Necháme asi 1/2 hodiny dostatečně ztuhnout. Potom namažeme boční šikmé strany předního a zadního dílu a přilepíme díly střechy(pozor jsou dost těžké, je třeba je podložit). Nakonec přilepíme okenice, dveře a vymodelujeme komín. Stromečky a zvířátka přilepíme okolo chaloupky. Po úplném zaschnutí můžeme chaloupku poprášit moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Perníková chaloupka II.: Cukrovou polevu musíme během dlouhého zdobení zakrývat mokrou utěrkou, aby nevysychala!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková chaloupka II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janusa (Jana Krajská)
- Datum vložení: 30.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Perníky
- Suroviny: TĚSTO: 500 g hnědého cukru, 450 g medu, 350 g másla, 1200 g hladké mouky, 2 lžičky jedlé sody, citonová kůra z 1 citronu, 2 vejce, 70 g kakaa 4 lžíce rumu CUKROVÁ POLEVA: 500 g prosátého moučkového cukru, 1 bílek Zdobení: cukrářské ozdoby, lentilky... 1 bílek na potření zdobící sáček+igelitový sáček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková chaloupka ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková chaloupka II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková chaloupka II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|