|
Recept na Pelmeně
Recept na Pelmeně je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Pelmeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
330 g mouky – v poměru přibližně 1 díl hladké a 1 díl polohrubé, 1 vejce, ½ lžičky soli , 120 ml studené vody, 1 vejce na potření těsta masová nádivka: 200 g mletého hovězího masa, 200 g mletého vepřového masa, 1 malá cibule, špetka cukru, 30 ml vody, 20 g másla, pepř, sůl, kysaná smetana a kopr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pelmeně
Recept na Pelmeně: 1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici. 2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet. 3. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě. 4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem.
Poznámka k receptu na Pelmeně: Podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pelmeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 15.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 330 g mouky – v poměru přibližně 1 díl hladké a 1 díl polohrubé, 1 vejce, ½ lžičky soli , 120 ml studené vody, 1 vejce na potření těsta masová nádivka: 200 g mletého hovězího masa, 200 g mletého vepřového masa, 1 malá cibule, špetka cukru, 30 ml vody, 20 g másla, pepř, sůl, kysaná smetana a kopr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pelmeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pelmeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pelmeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|