|
Recept na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Recept na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuchyňsky upravení pstruzi 1 mrkev 1 kořenová petržel 1 cibule 300 ml vývaru máslo 4 žloutky citrónová šťáva 2 stroužky česneku bylinková sůl (použila jsem podravku se středomořskými bylinkami) bílý pepř čerstvá zelená petrželka 8 brambor.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Recept na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou: Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby necháme odležet nejméně dvě hodiny. Do zapékací misky nalijeme horký vývar, ve kterém jsme rozpustili lžíci másla, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, čerstvou petrželku a kolečka cibule z břišních dutin. Cibuli nahradíme plátky másla, ryby poskládáme do pekáčku a obložíme pokrájenými bramborami, potřenými česnekem. Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.
Poznámka k receptu na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou: Hezký recept
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 09.07.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 kuchyňsky upravení pstruzi 1 mrkev 1 kořenová petržel 1 cibule 300 ml vývaru máslo 4 žloutky citrónová šťáva 2 stroužky česneku bylinková sůl (použila jsem podravku se středomořskými bylinkami) bílý pepř čerstvá zelená petrželka 8 brambor
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|