|
Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g porcí chlazeného lososa 50 ml olivového oleje mořská sůl 1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami/viz obrázek/ 1 PL sušených rajčátek - Tapenade /viz obrázek/ 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru/ mletý čerstvý pepř 100 g másla 1 citrón sůl Suroviny na placky: 1 kg brambor, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, 150 ml oleje na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Recept na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami: Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, rajčátka naložená i s tomatovou omáčkou, červené víno, sušená rajčátka, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat asi na 2/3 původního objemu. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s vejci a moukou, pak si vytvarujeme placičky a zprudka je opékáme na oleji /asi 2 až 3 minutky / z každé strany do zlatavé barvičky. Lososa pak zprudka opečeme na teflonové pánvi. Doba přípravy záleží na tlouštce rybího masa. Ale hlavně záleží na tom, jak chceme mít rybu propečenou.
Poznámka k receptu na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami: P.S. Místo vína můžeme zalít omáčku i vývarem. Do placiček můžeme přidat i česnek, záleží na chuti každého z nás. Placičky se nazývaji "rosti", ale pojmenovala jsem je radši klasicky česky. Nápad pochází z kalendáře 2012, ale něco jsem si pozměnila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 14.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800 g porcí chlazeného lososa 50 ml olivového oleje mořská sůl 1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami/viz obrázek/ 1 PL sušených rajčátek - Tapenade /viz obrázek/ 1 větší cibule 2 stroužky česneku 1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru/ mletý čerstvý pepř 100 g másla 1 citrón sůl Suroviny na placky: 1 kg brambor, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, 150 ml oleje na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|