|
Recept na Pečený jehněčí hřbet
Recept na Pečený jehněčí hřbet je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečený jehněčí hřbet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 jahňací chrbát ( celý s kosťou ), 1 hlávka cesnaku, niekoľko lístkov bazalky a šalvie, 1 cibuľa, 2 menšie mrkvy, 2 lyžičky tymiánu ( môže byť aj čerstvý ), soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený jehněčí hřbet
Recept na Pečený jehněčí hřbet: Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie. Necháme aspoň 2 hod odstáť. Vložíme do pekáča, okolo chrbta rozložíme na kúsky narezanú cibuľu, strúčiky cesnaku a pozdĺžne narezanú mrkvu. Podlejeme vodou a zakryjeme. Dusíme v rúre na maxime asi 60 minút, pričom kontrolujeme množstvo výpeku. V prípade potreby podlievame horúcou vodou ( výpeku má byť toľko, aby ho bol dostatok na omáčku ). Potom chrbát odkryjeme, teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte cca 20 minút. Upečený chrbát podľa zárezov rozrežeme a na misu poskladáme opäť vedľa seba do jedného celku. Výpek zlejeme a dôkladne rozmixujeme na omáčku. Ak treba, jemne dosolíme, ale nie je nutné ju ničím dochucovať. Omáčku podávame zvlášť.
Poznámka k receptu na Pečený jehněčí hřbet: Šárik: Môj dedko vždy vravel, že Pán Boh to stvoril nato, aby sme to jedli. Len žiadne zvieartko nesmie pri zabíjaní trpieť. Ja nie som mäsožrút, mäso jem max 1x týždenne, ale vyberám mäso zdravšie, takže nie bravčové. Jahňa máme z domáceho chovu, vyrastené na trávičke.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený jehněčí hřbet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 14.10.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 jahňací chrbát ( celý s kosťou ), 1 hlávka cesnaku, niekoľko lístkov bazalky a šalvie, 1 cibuľa, 2 menšie mrkvy, 2 lyžičky tymiánu ( môže byť aj čerstvý ), soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený jehněčí hřbet,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený jehněčí hřbet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený jehněčí hřbet
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|