|
Recept na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"
Recept na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky" je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřový bůček, množství individuálně, podle počtu strávníků, cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla(nemusí být), kmín, sůl. Cuketové zelí: Větší cuketa, asi 1000g, ale taky individuálně, podle množství strávníků, lžíce másla, 1 cibule, sůl, ocet, cukr, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění. Knedlíky: 5 středně velkých, oloupaných, syrových brambor, 3 lžíce strouhanky, 10 lžic hledké mouky, lžička soli..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"
Recept na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky": Bůček si nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem, zalijeme, pokud chceme, přidáme sádlo a upečeme do růžova. Cuketu si oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme nahrubo. Rozpustíme si lžíci másla a na ní si zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou, osolenou cuketu. Není třeba podlévat, pustí si dost vody a dusíme ji asi 10 minut. Pak zaprášíme hladkou moukou, provaříme a dochutíme podle chuti octem a cukrem. Knedlíky: Nastrouháme si brambory najemno, osolíme lžičkou soli, přidáme strouhanku, mouku a spracujeme těsto, ze kterého lžící tvoříme knedlíky a házíme do vařící vody. Vaříme asi 12 minut. Po uvaření ještě horké knedlíky přidáme k upečenému bůčku, promícháme s výpekem a podáváme s cuketovým zelím
Poznámka k receptu na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky": Zdroj-sobotní Babicovy dobroty-recept jeho hosta.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 22.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřový bůček, množství individuálně, podle počtu strávníků, cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla(nemusí být), kmín, sůl. Cuketové zelí: Větší cuketa, asi 1000g, ale taky individuálně, podle množství strávníků, lžíce másla, 1 cibule, sůl, ocet, cukr, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění. Knedlíky: 5 středně velkých, oloupaných, syrových brambor, 3 lžíce strouhanky, 10 lžic hledké mouky, lžička soli.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|