|
Recept na Pečené kuře "eintopf"
Recept na Pečené kuře "eintopf" je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečené kuře "eintopf" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-kuřecí křidýlka (čtvrtky,paličky) -brambory-oloupané,na čtvrtky -zelenina dle chuti a sezóny -pokrájená(mrkev, cukety, papriky,rajčata ,cibule, česnek,v ýborný je pastinák) -sušená šunka nebo slanina(nemusí být) -sůl, pepř, šalvěj nebo jiná bylinka -grilovací koření(já si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl :)).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečené kuře "eintopf"
Recept na Pečené kuře "eintopf": Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete,"lícem" dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby-cca 180-200°. Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa do zlatova upečená přidat příp.měkčí zeleninu (papriky, rajská, cuketu), kousky kuřete obrátit, okořenit grilovacím kořením a dopéci do zlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Poznámka k receptu na Pečené kuře "eintopf": Pátrala jsem dost svědomitě, ale stejný recept jsem nenašla. Pokud někde je,nebijte mě prosím,a le za upozornění děkuji. Je to u nás velice oblíbené jídlo, na tento postup jsem přišla před pár lety po stěhování, kdy jsem neměla skoro žádné nádobí .Doporučuji tam všeho dát spíš víc, než méně, je to jedlé a trochu se to scvrkne. Podlévání je individuální, každá zelenina pustí jiné množství vody. Lze i houby.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečené kuře "eintopf", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle počtu strávníků a velikosti pekáče
- Datum vložení: 25.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: -kuřecí křidýlka (čtvrtky,paličky) -brambory-oloupané,na čtvrtky -zelenina dle chuti a sezóny -pokrájená(mrkev, cukety, papriky,rajčata ,cibule, česnek,v ýborný je pastinák) -sušená šunka nebo slanina(nemusí být) -sůl, pepř, šalvěj nebo jiná bylinka -grilovací koření(já si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl :))
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečené kuře "eintopf",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečené kuře "eintopf" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečené kuře "eintopf"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|