|
Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta
Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená voňavá jehnečí kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na klinky, 3 bobkové listy, soľ, šťava z polovice citrona, 1/2 balenia celého čierneho korenia, 1 CL drveného kmínu, 500 ml silného domáceho mäsového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, olej, 3 stredne veľké cibule pozdlžneho tvaru, zemiaky Na dekoráciu: plátky paradajok a šalátových uhoriek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta
Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta: Jahňacie stehno husto prešpikujeme cesnakom, presolíme a potrieme zmesou oleja s drveným kmínom a citronovou šťavou. Obalíme ho v na hrubo rozdrvenom čiernom korení, ktoré sme rozdrvili pomocou valčeka na doske. Obalené stehno dáme do pekáča a odložíme na 24 hodín do chladničky. Marinované stehno vyberieme na podnos a v pekáči rozpálime olej, do ktorého vrátime stehno, podlejeme horúcim vývarom a vložíme na 15 minút do trúby vyhriatej na 230 stupňov na spodný rošt. Potom znížime teplotu na 170/180 stupňov, pridáme bobkové listy, vetvičky rozmarínu, pečieme za častého prelievania vypečenou šťavou a podlievania vývarom a vínom. Asi 30 minút pred koncom pridáme cibuľu, prekrojenú na polovicu, zemiaky, pokrájané na krížalky a dopečieme. Trúbu vypneme s stehno necháme odpočinúť v trúbe ešte 20 minút, aby jahňacina nevychladla a aby sme ju mohli nakrájať. Jahňacie stehno vyberieme na podnos, obložíme pečenou cibuľou a pečenými zemiakmi. Dekorujeme plátkami paradajok a šalátovej uhorky. Podávame horúce.
Poznámka k receptu na Pečená voňavá jehnečí kýta: Zdroj: vlastný recept, robievam na slávnostné príležitosti. Použila som kombináciu suchej a mokrej marinády.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená voňavá jehnečí kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 18.01.2011
- Počet porcí: pre 5-6 osôb
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na klinky, 3 bobkové listy, soľ, šťava z polovice citrona, 1/2 balenia celého čierneho korenia, 1 CL drveného kmínu, 500 ml silného domáceho mäsového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, olej, 3 stredne veľké cibule pozdlžneho tvaru, zemiaky Na dekoráciu: plátky paradajok a šalátových uhoriek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená voňavá jehnečí kýta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená voňavá jehnečí kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená voňavá jehnečí kýta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|