|
Recept na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem
Recept na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,3 kg vepřové plece s kostí a kůží (příčný řez vysoký 4 cm) 3 palice mladého čerstvého česneku 2 karotky, 2 mladé petržele 3 lístky libečku, 2 střední cibule, hl. mouka sůl, pepř, mletý kmín, vývar, slunečnicový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem
Recept na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem: Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený plát masa velmi zprudka opečeme na slunečnicovém oleji do zlatavé barvy. Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce. Opečené maso společně se zeleninou podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hl. mouky a 10 minut provaříme. Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.
Poznámka k receptu na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem: nemám slov chválím, chválím ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 04.08.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,3 kg vepřové plece s kostí a kůží (příčný řez vysoký 4 cm) 3 palice mladého čerstvého česneku 2 karotky, 2 mladé petržele 3 lístky libečku, 2 střední cibule, hl. mouka sůl, pepř, mletý kmín, vývar, slunečnicový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|