|
Recept na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Recept na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg vepřových uzených žeber 6 stroužků česneku 1 pivo Plzeňský PRAZDROJ koření KOTÁNYI Grill žebírka olej, sůl, pepř, cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Recept na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní: Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, a jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejného množství slunečnicového oleje. Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou „úchvatnou aviváž“ a necháme v lednici za občasného obracení „avivážovat“ minimálně dva dny. V den „D“ provedeme uložení do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibuli a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny. Následně na posledních 20 minut odklopíme a necháme opékat. Vzniknuvší dobrotu servírujeme s vařeným bramborem, čerstvým chlebem a nebo, když nás nikdo nevidí tak i samotné.
Poznámka k receptu na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní: Poděkování za vytvoření mého jubilejního 100 receptu (proto jubilejní) zde na TOPkách patří řeznictví v Brně na rohu ul. Příční-Bratislavská kde mají uzená vepřová žebra tak luxusní, že jinde by to bylo prodáváno jako uzený vepřový bok. Děkuji a jdu slavit!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 16.05.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 kg vepřových uzených žeber 6 stroužků česneku 1 pivo Plzeňský PRAZDROJ koření KOTÁNYI Grill žebírka olej, sůl, pepř, cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená uzená vepřová žebra-jubilejní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|