|
Recept na Pečená treska na špenátovém hnízdě
Recept na Pečená treska na špenátovém hnízdě je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečená treska na špenátovém hnízdě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 stroužky česneku / nebo i medvědí česnek/ 500 g listového špenátu 4 PL olivového oleje 150 ml smetany na vaření - 12 % sůl, pepř 600 g tresky /výborný je úhoř na tento způsob/ 1 větší cibule 100-150 g anglické / Vahalovy slaniny / šťáva z jednoho citrónu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená treska na špenátovém hnízdě
Recept na Pečená treska na špenátovém hnízdě: Cibuli i česnek / +medvědí česnek / oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenátové listy přebereme, očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Na hlubší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přisypeme česnek a vše krátce orestujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí a pepřem a na mírném plameni vaříme, dokud smetana nezhoustne. Přidáme spařený špenát a odstavíme z plotýnky. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce, které pak osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filety z tresky opečeme dozlatova. Slaninu si nakrájíme na menší nudličky, dáme je na pánev a orestujeme jen tak bez tuku, až zesklovatí a hezky křupe. Na talíře rozdělíme špenát, přidáme opečenou tresku a posypeme slaninou a podáváme.
Poznámka k receptu na Pečená treska na špenátovém hnízdě: Výborná kombinace je prý z úhoře, ale bohužel není, tak jsem jen improvizovala, co jsem měla doma. Ale i tak je to chutné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená treska na špenátovém hnízdě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 18.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 stroužky česneku / nebo i medvědí česnek/ 500 g listového špenátu 4 PL olivového oleje 150 ml smetany na vaření - 12 % sůl, pepř 600 g tresky /výborný je úhoř na tento způsob/ 1 větší cibule 100-150 g anglické / Vahalovy slaniny / šťáva z jednoho citrónu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená treska na špenátovém hnízdě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená treska na špenátovém hnízdě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená treska na špenátovém hnízdě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|