|
Recept na Pečená štika s křenovým přelivem
Recept na Pečená štika s křenovým přelivem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečená štika s křenovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 filet ze štiky (400g) 5 dkg čerstvě strouhaného křenu 1 kelímek smetany 33% máslo, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená štika s křenovým přelivem
Recept na Pečená štika s křenovým přelivem: Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír, který lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj kůží dolů porce štiky. Lehce opepříme čerstvě mletým pepřem. Na každou porci štiky položíme silnější plátek másla. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut na plný výkon (plynová trouba). Po 15 minutách opatrně porce štiky otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 15 minut opět na plný výkon. Během pečení si připravíme přílohu a křenový přeliv. Na křenový přeliv dáme do malého kastrůlku rozpustit lžíci másla, do kterého vložíme nastrouhaný křen (cca 1 polévkovou lžíci). Po lehkém orestování přidáme kelímek poctivé smetany a necháme lehce probublávat, dokud nám lehkým vyvařením smetana nezhoustne. Následně přecedíme a vznikne nám velmi jemný a hladký křenovo-smetanový přeliv, který udržujeme teplý. Na přílohu použijeme malé vařené brambory, které opečeme na másle a následně je ochutíme čerstvě nasekaným rozmarýnem a majoránkou. Porci štiky servírujeme na opečené brambory a bohatě doplníme křenovým přelivem.
Poznámka k receptu na Pečená štika s křenovým přelivem: Kuchařská můza letěla přes Brno a tak vznikl tento šílený nápad, kombinace křenu - smetany - štiky. Samochvála smrdí, ale bylo to fakt moc dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená štika s křenovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.05.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 filet ze štiky (400g) 5 dkg čerstvě strouhaného křenu 1 kelímek smetany 33% máslo, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená štika s křenovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená štika s křenovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená štika s křenovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|