|
Recept na Pečená ryba ve smetanové omáčce
Recept na Pečená ryba ve smetanové omáčce je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečená ryba ve smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety bílé ryby bez kůže, s minimem kostí (treska, žralok, candát, pangas ap.) 250 g žampionů 2 natvrdo uvařená vejce 600 g brambor 80 g hrubě strouhaného sýra sladší, výrazné chuti (např. Blaťácké zlato, ale i ementál) máslo pepř sůl na smetanovou omáčku: 2 lžíce másla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 150 ml vývaru 150 ml smetany + podle chuti střik octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená ryba ve smetanové omáčce
Recept na Pečená ryba ve smetanové omáčce: Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, smetanou a dobře prošleháme. Krátce povaříme a dochutíme solí, případně zastříkneme octem a odstavíme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na velmi slabounké plátky. Dobře osušíme v utěrce a poskládáme na dno máslem vymaštěné zapékací mísy. Rybí filety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Položíme je na plátky brambor, poklademe plátky vařených vajec a plátky na másle orestovaných žampionů. Zalijeme smetanovou omáčkou a posypeme hrubě strouhaným sýrem (Blaťácké zlato, ementál, cheddar). Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a zapékáme asi 40 minut. Především kontrolujeme propečenost bramborových plátků.
Poznámka k receptu na Pečená ryba ve smetanové omáčce: Zdroj: podle kuchařky Co chutná v Evropě, kapitola Ruská a ukrajinská kuchyně
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená ryba ve smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 06.02.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 filety bílé ryby bez kůže, s minimem kostí (treska, žralok, candát, pangas ap.) 250 g žampionů 2 natvrdo uvařená vejce 600 g brambor 80 g hrubě strouhaného sýra sladší, výrazné chuti (např. Blaťácké zlato, ale i ementál) máslo pepř sůl na smetanovou omáčku: 2 lžíce másla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 150 ml vývaru 150 ml smetany + podle chuti střik octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená ryba ve smetanové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená ryba ve smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená ryba ve smetanové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|